Home » Blogs » Blogs 2012 » Druk weekje

Druk weekje

Gepubliceerd op 28 november 2012 om 17:58

De paarden zijn flink in beweging geweest allemaal afgelopen week. Zondag ben ik eerst met Mike een wandelingetje gaan maken buiten zijn weiland, we zijn toch zeker een paar honderd meter ver gekomen en wat voelde hij zich stoer! Uiteraard komt dan ook werkelijk alles langs wat normaal niet langs zou komen tot aan grote vrachtwagen combinaties aan toe, maar hij heeft alles stoer doorstaan. Net als het vrouwtje. Adem in , adem uit, net doen alsof je neusbloed. Pfff…!!

Dat hele weekend wilde ik met Bella en de sulky weg, maar het lukte maar steeds niet. Regen, snel donker, het schoot allemaal niet op. Daarom zijn we maandag avond met soort van kerstverlichting op weg gegaan. Een lekker ritje gemaakt! Dinsdag eerst met Bella een buitenritje door het dorp onder het zadel en daarna met Niek een buitenritje door het dorp. Daar kwam ik alles tegen wat je maar kunt bedenken, hanggroep, vuurwerk, rolluiken die naar beneden vallen en ga zo maar door. Maar Nikita vindt het zo fijn dat ze weer bezig kan zijn, dat ze het wel opmerkte, maar zich er niet gek door liet maken. Zal er zeker wel indrukwekkend uit hebben gezien, die grote oranje van mij aan het dansen op de straat met al haar verlichting haha! Woensdag weer gereden, dat ging een klein beetje beter, maar er zit zoveel energie in dat in goede banen geleid moet worden, ik heb mijn handen vol. Ook maar een lesje afgesproken voor haar, 1 december gaan we eens kijken wat Sandra van ons vindt!

Donderdag een rustige avond gehad, aan de studie. Was ook wel nodig, want vrijdag weer een drukke dag paarden sport massage voor de boeg. Erg leuk, maar ook erg intensief. Daar kwam ik pas achter toen ik vrijdag avond uit de auto stapte bij Nikita, richting de stal liep en eigenlijk alleen maar op de bank wilde ploffen. Niekje een aai over dr bol gegeven en weer in mijn auto gestapt. De dag was echt klaar. Zaterdag had ik veel te doen, maar weinig dat met paarden te maken had. Einde van de middag nog even een kort ritje gemaakt met Nikita. Eigenlijk alleen gestapt, maar daar was ze zo enthousiast in, dat ik met volledig getrainde heupen weer het paard afstapte. Maar goed, je kunt beter een goede stap kort trainen dan een slechte draf langere tijd zeg ik dan maar.

Zondag nog een keer gaan mennen met Isabella, dit keer eindelijk weer eens in het licht. Toch veel fijner. Haar buik begint steeds rondere vormen aan te nemen en hij steekt nu al voorzichtig uit. Een pittig ritje gehad, we hadden windkracht 5 en wind mee ging het in een prima tempo! Bijna een uurtje onderweg geweest en daarna richting Nikita. Gelukkig was de wind al wat minder geworden, maar verder niets gedaan, alleen in het weiland even hallo gezegd en door naar Michael. Sylvia had hem al heel lang niet meer gezien en wilde graag weer eens mee. Hij wordt een hele grote bollie wollie. Grote emmer met brok voor zijn neus gezet en vreten maar. Volop in zijn wintervacht en lekker vrolijk. Hij heeft een grote poetsbeurt gehad met de grove borstel. Eindelijk een keertje daar terwijl hij niet nat was, maar die vacht is bijna geen doorkomen aan daarom maar een gewone haarborstel meegenomen. Maar toch is hij nog steeds schoner dan zijn grote zus. Wat is dat een SMEERPOETS! Zit iedere dag standaard van hoofd tot hoef onder de modder en is er trots op. En ik maar borstelen.

Gister nog even samen met Niek en Bella een rondje door Winssen gemaakt, Nikita wilde wel op Bella wachten, maar dan moest ze wel doorlopen. Twee kerstlantaarntjes groot en klein. Stukje door het dorp gelopen, beetje de weg kwijt geraakt, maar uiteindelijk kwam ik weer wat bekends tegen. Gelukkig is het dorp niet zo heel groot.

Vanavond weer even naar Mike, dan krijgt hij zijn enting. Vorige keer is hij er nogal ziek van geworden, dus beetje in de gaten houden. Wordt vanaf zaterdag wat makkelijker, want zaterdag gaat hij helaas toch weer terug verhuizen naar Schaarsbergen. De loopstal heeft geen vergunning gekregen en de mannen moeten daarom terug. Er is totaal geen beschutting in het weiland tegen de zware winters die we de afgelopen jaren hebben gehad, dat wil ik hem niet aandoen. Dus er zit niets anders op. Ben benieuwd hoe hij weer de trailer op gaat. Hij gaat ditmaal in een tweepaardstrailer, dat wordt zijn eerste keer. Kan ie alvast wennen als Nikita straks aan de andere kant staat.

Daarna door naar Nikita om mijn huiswerk te maken. Gister alle spieren, met plaats en functie afgerond, die weet ik nu, nu alleen nog herhalen. Vanavond Nikita masseren tot de achterhand en morgen ga ik samen met mijn medescholier de pony onder handen nemen.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Richard
7 jaar geleden

Je bent er maar druk mee. Wil nog wel een keer mee in de wagen.