Home » Blogs » Blogs 2012 » We zijn op de helft!

We zijn op de helft!

Gepubliceerd op 17 november 2012 om 22:28

Ik heb twee paarden die 24/7 met het blote velletje in het weiland staan en eentje die een deken omheeft en naar binnen wilt als het weer te vies wordt. Rarara, welke is het meest vies van allemaal? Juist... Die MET deken en stal uiteraard. Gotta love her!

Ik ben er even een weekje tussenuit geweest met het bloggen, niet omdat ik druk was met het uitgeven van mijn Staatsloterij fortuin (ik had maar liefst €7,50 gewonnen, ben nog aan het beslissen wat ik ermee ga doen, suggesties zijn welkom) maar omdat ik ziek was. Griepje. Eerst een poosje soort van, maar afgelopen maandagavond kickte hij er echt in. Soms kun je het niet tegenhouden. Dus afgelopen week overdag werken en dan ‘s avonds instorten, ik kon er op wachten, donderdag was het echt een total shutdown en een bed dagje gehouden. Maar ik zal jullie weer eens even bijpraten.

Allereerst een kleine mijlpaal vandaag met Bella. Of eigenlijk in haar buik. Ze is vandaag op de helft van haar dracht alweer, wat gaat de tijd toch razend snel! Alles tot nu toe goed met kleine uk, hij is nu zo groot als een konijn en weegt 2,5 kilo. Tis nog drie keer niets als je dat zo hoort he.

De bakbodem in Winssen was een poosje non-shetlanderproof, dus Bella is al twee weken niet meer mee geweest. Vorige week zijn we als kerstlantaarntjes een buitenrit gaan maken in het dorp hier en is ze met Anne nog een stukje gaan fietsen. Deze week kon ze ook niet mee, maar kon ik de energie niet vinden om op een ander moment nog wat te gaan doen. Hopelijk morgen een ritje met de kar als het weer het toelaat. Eigenlijk zou ze vandaag weer op de foto gezet worden, deel twee van de shoot, maar ook nu speelde het weer ons weer parten, want het trok dicht, begon te miezeren en stopte niet meer. Jammer maar helaas nu weer verzetten, maar misschien ook beter, want dan kan Nikita misschien toch ook weer.

Die zit namelijk de laatste tijd niet helemaal goed in dr vel. Er was van alles weer aan de hand en de afgelopen twee weken stond ze voor nood even stil. Nou ja, ze liep wel gewoon buiten, maar ik reed haar niet, dat ging even niet. Afgelopen dinsdag de ostheopaat op bezoek gehad en die schrok een beetje hoe hard ze achteruit was gegaan. Ze is los gekraakt en nagekeken en op haar advies toch weer rijden. We gaan niet alleen weer rijden, maar heb ik ook weer de hulp ingeroepen van Sandra de dierenarts schuinestreep instructrice. We moeten er nu even goed tegenaan, ze moet weer terug naar waar we waren. In ieder geval voor we de echte winter weer ingaan. Nu de afgelopen dagen stappen aan de longe en vandaag voor het eerst er weer op. Rustig opbouwen, 10 minuten, kwartiertje, 20 minuten. Over drie weken weer overleg en voor we het weten sjezen we weer hoor. Ik heb er alle vertrouwen in!

Michael en Colour gaat ook prima. Ik kom ieder weekend nu met een lekkere emmer brokjes. Terwijl de mannen eten, hou ik de schapen op afstand. Die vinden de Junior brokjes namelijk ook erg lekker. Afgelopen weekend  hadden de mannen echter niet zoveel aandacht voor hun brokjes en worteltjes, maar waren meer druk met het stelen van kusjes en knuffels bij mij. Wat een schatjes, dan heb je gewoon totaal niet door dat het twee hengsten zijn. Tja, of eigenlijk wel, de macho's. Uiteindelijk de brokjes maar over de worteltjes gestrooid en ben ik gegaan, want aan eten kwamen ze niet toe als ik erbij bleef. De schaapjes daarentegen hadden daar minder last van.

Ik was ook nogal moe, ik had toen net mijn eerste dag massage training achter de rug, de introductie dag. Heel veel indrukken die dag gekregen en helemaal enthousiast om de opleiding te starten. De afgelopen week zoveel mogelijk geleerd uit het boek over de volorde van massage, handgrepen per onderdeel van het lijf en niet te vergeten: de Latijnse namen van alle spieren die we behandelen met de functies. Ik heb geloof ik al twee nachten gedroomd over mijn huiswerk. Gister de eerste echte opleidingsdag gehad, helemaal super! We zijn begonnen met de voorkant van het paard en een stuk theorie. Veel geleerd en leuke mensen ontmoet. En nu... Oefenen! En nog een beetje uitzieken. Vandaag na het rijden heb ik de voorkant massage bij Nikita even meegepakt en dat blijf ik deze week een beetje doen. Het huiswerk is verder ook alle Latijnse spieren en de functies van binnen tot buiten kennen en de plek op het paard aanwijzen door middel van stickers plakken. Nikita ondervindt zowel de voor- als nadelen van een vrouwtje hebben die de paardenmassage opleiding doet :)

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

bianca
7 jaar geleden

Hey,

jammer dat niek achteruit is gegaan! Hopelijk krijg je dr met training en massage weer terug naar hoe ze was!!