Home » Blogs » Blogs 2012 » De klok verzet

De klok verzet

Gepubliceerd op 29 oktober 2012 om 18:56

Afgelopen weekend is de klok verzet, dat betekende voor mij dat het nu afgelopen is met daglicht door de week. Het wordt al rond half zes donker, dus helaas. We hebben nog wel van een hele mooie nazomer mogen genieten, de 20 graden hebben we ruim aan getikt en de paarden hebben nog heerlijk zonder deken van de laatste straaltjes warmte mogen genieten. Het was wel weer een uiterste hoor, ze stonden inmiddels al onder 200 grams dekens, maar die konden weer af! Aan al het moois kwam ook abrupt weer een einde, want afgelopen weekend hadden we -6 ’s nachts en kon ik mijn ruiten krabben voor het eerst dit jaar.

Bella is afgelopen dinsdag mee geweest in de trailer naar Nikita. Daar hebben we samen in de bak gereden. Kim en Zanciro waren ook nog even bij ons in de bak, alle drie lekker aan het werk. Bella heeft heel goed haar best gedaan, het gaat steeds beter. Dit keer achter Nikita aan een galopje in de bak, aangesprongen op de korte zijde en de volgende korte zijde weer terug. Trots op Bella en Paula! Ze zijn samen hun weg goed aan het vinden en raken steeds beter ingespeeld op elkaar. Nikita had er dinsdag zin in, ik wilde aanspringen in de galop, even een galopje alleen voor ik haar voor Bella neer wilde zetten, en ze geeft zo’n grote bok van opgepropte energie dat ik er bijna afvlieg! Je kunt mij niet wijsmaken dat ze nog veel last van haar rug heeft. Woensdag doet ze het dunnetjes nog even over, alleen die bok was ik blij dat ik er niet op zat, want dan was er geen houden meer aan geweest en was ik gelanceerd! Vrijdag een dagje voor de massagepad, na al die gekke fratsen van haarook geen overbodige luxe, gek paard.

Zaterdag een dagje stricktly Shetlanders, ik was gevraagd om te helpen bij de SPSS. Voor de mensen die het als computerprogramma kennen gaan nu de haren recht overeind staan, maar het valt mee. Het staat voor Shetland Pony Select Sale en betekend dat er 90 pluizige wollie bollies in de ring komen die een nieuw baasje zoeken. Ik heb geholpen met de verkoop van de pony’s nadat ze afgeslagen waren, achter de verkoop catalogussen en lootjes gestaan en de prijzen bij de loterij showen in de ring. En… Geen pony gekocht! Ik vind het weer een hele prestatie. Ook al vinden sommige mensen dat ik wellicht al behoorlijk wat heb met die drie (en een beetje) van mij, daar was ik in de minderheid. Het is nog steeds bijzonder voor die mensen dat is er ‘maar’ drie heb. Gemiddeld heeft iedereen daar een pony of 10-15 lopen, maar uitschieters naar 30 is ook niet raar. Dus ik doe het nog best wel netjes haha! Zonder pony, maar met een heel mooi dekentje terug gekomen. Een officiële NSPS zweetdeken, super chique, past haar perfect. We hebben wel een fleece dekentje, maar daar is ze een beetje uitgegroeid. Dat is een maatje 95 en ze heeft nu een maatje 115.

Ze heeft ook wel een goede zweetdeken nodig, we zijn steeds meer aan het trainen en met haar lange vacht. Onder het zadel gaat steeds beter, maar ze gaat nu ik mijn menbewijs CME1 op zak heb ook meer voor de koets. We gaan binnenkort een rit met allemaal Shetlanders rijden op de Ginkel! Dan moet ze wel mooi voor de dag komen. Nog mooier ;)

Zaterdag avond nog wel een klein beetje iets anders dan al die Shetten, want aangezien de dames zondag samen een shoot hebben, moest ik Nikita’s staart nog even mooi maken. De temperatuur was in die week zo keihard gedaald dat ik hem niet meer gewassen heb, maar gewoon helemaal bewerkt met glansspray. Werkte ook prima! Zondag einde van de ochtend Nikita opgehaald en mee naar Bella’s weiland. Mocht ze eerst even in de trailer blijven en gingen we foto’s van Bella maken op de dijk en aan de rijn. Na een uurtje met haar geschoten, Nikita erbij gehaald. Die had wel zin om even de benen te strekken, maar ze was heel braaf. Ook mee de dijk op en daar van hen samen een paar plaatjes gemaakt. Bella was klaar en mocht terug het weiland in. Niek nog even wat stand foto’s op de dijk en aan het water en daarna nog even een zadel dr op. Beetje op de dijk poseren, dijk afdraven en galopperen, langs de dijk draven en galopperen en de dijk op galopperen. Ik ben bang dat ik op de foto een beetje een strenge linkerhand had, maar anders was ik rechtsaf gegaan haha! Ze wist het heel zeker, ze moest en zou naar rechts. En ik wilde rechtdoor. Klein communicatie probleempje. Heb inmiddels één foto gezien en die is wel heel erg gaaf hoor! Michael al prachtig op de foto door Amber Krijnen en nu Niek en Bella door S-EJ Photography. Plaatje compleet!

Nu weer verder met trainen, Niekje gaat op het moment zo lekker! Bella mag ook nog even de komende drie maanden flink aan de bak voordat ze met zwangerschapsverlof gaat en vanavond met Bo rijden. En Michael maar lachen, hij staat lekker in het weiland toe te kijken ;)

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.