Home » Blogs » Blogs 2012 » Menbewijs deel 1 gehaald

Menbewijs deel 1 gehaald

Gepubliceerd op 21 oktober 2012 om 20:32

Afgelopen weekend heb ik het mennen toch maar eens wat serieuzer genomen en ben ik samen met Bianca naar Kootwijkerbroek geweest om bij Onder de Kastanje het eerste deel van ons menbewijs te halen, CME1 noemen ze het. Lekker een weekendje klooien met Tinkers voor de kar! Nou, de basis zat er al wel in, een paard zijn halster omdoen, uit zijn stal halen, borstelen en hoeven uitkrabben, maar daar kwamen we niet voor. We hebben dit weekend geleerd hoe we het tuig in juiste volgorde op deden (dat was mijn specialiteit), het rijden van een proefje met het Achenbach systeem en het uitspannen van het paard (dat was Bianca’s ding). Ook de theorie was prima te doen. Tja, waar kun je een gezond paard aan herkennen? A. een temperatuur van 38,7 of B. Sloom gedrag of C. Heldere ogen en roze slijmvliezen. Juist...

Bella heeft de afgelopen twee weken ook doorgepakt. Veel onder het zadel en voor de kar. Tijdens het rijden liepen zij en haar ruiter tegen wat problemen aan in de galop. Beide wisten ze het niet zeker en toen ging het dus ook echt niet gebeuren. Eerst dus een weekje aan de longeerlijn gewerkt met haar en veel de galop zo geoefend, afgelopen dinsdag eerst aan de longeerlijn Paula laten zien hoe Bella aanspringt en wat ze kan verwachten en daarna dr op aan de lijn. Dat ging goed! Gister nog even bevestigd door buiten lekker onder de dijk te galopperen en daarna in volle galop de dijk weer omhoog. Gaat goed dus! We wachten nog een paar galopjes buiten totdat we het naar de bak toe gaan brengen, eerst maar even zeker weten dat het goed gaat.

Nikita heeft het qua rijden heel rustig, we hebben de laatste week eigenlijk weinig gedaan. In het weiland heeft ze het namelijk heel erg druk en daar gun ik haar nu even wat rust voor. Vorige week is het nieuwe paard van Kim Zanciro aangekomen, hij staat naast haar in de stal, ze vond hem redelijk leuk, maar gaf haar vriendinnetje Floor natuurlijk ook niet zomaar op. Gister is hij na een weekje naast ze te staan, bij de dames in het weiland gekomen. Het ging eigenlijk heel soepel. Nikita wilde hem graag negeren, Floor bleef bij Nikita en Zanciro vond graag of niet. Langzaam trekt alles naar mekaar toe, het gaat heel erg goed, we wachten af. Het plaatje is compleet, drie paardjes in het weiland, mooi van licht vos naar donker vos, prachtig! Welkom Zanciro!

Michael’s foto’s van de shoot zijn binnen, wat zijn ze mooi geworden. Je zou zeggen, van zo’n mooie man zijn mooie foto’s niet lastig en inderdaad! Erg blij mee :)De mencursus was vlakbij zijn weide, dus drie dagen even bij hem buurten. Hij vond het de eerste keer heel leuk dat ik er was, de tweede dag; Hé, ben je dr alweer en de derde dag verbazing alom haha! Op 4 november is zijn zomerweide tijd echt over en gaat hij terug naar Arnhem. Daar gaat hij samen met Colour in een paddock met schuilstal. Eens kijken hoe hij dat vindt!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.