Home » Blogs » Blogs 2012 » Just say Hello

Just say Hello

Gepubliceerd op 10 oktober 2012 om 14:09

Wat heeft het weer toch een sprong gemaakt in korte tijd. Een paar blogjes geleden hadden we nog een hittegolf en nu hebben we vorst aan de grond. Gister ging ik naar de paarden en liep zo zonder jas naar buiten, nou dat heb ik geweten. Het was nog maar 8 graden en ik had het behoorlijk koud. Gelukkig even gereden en Nikita had me zo weer warm.

Na mijn vakantie heb ik een fotoshoot met Michael gehad, om ook deze fase in beeld te brengen. Meteen na mijn vakantie met Lineke naar hem toe en helemaal schoonmaken en insprayen, hij liet het allemaal prima toe. Beetje knuffelen en we mochten alles doen. Eigenlijk zouden we de dag erna de foto's gaan maken, maar het bleef maar regenen die dag. Uitgestellen was de enige optie. Zondag werd het super mooi weer, dus dat ging hem worden. Met drie man vertrokken we richting Lunteren. Inmiddels stond hij nog maar met twee andere, dus we bleven gewoon in het weiland. Erg fotogeniek was hij niet, hij was meer bomproof dan wat anders. We stonden met z'n drieën te springen, rammelen, touwen door de lucht, roepen, maar hij keek ons alleen maar aan met een blik van: "Waarom doen jullie zo moelijk?" Hij heeft gelukkig wel een paar keer zijn nek erop gezet, we wachten de foto's af! Verder blijft hij voorlopig nog even in het weiland. Ik heb gister nog even overlegd met de staleigenaar, morgen even heen om de puntjes op de i te zetten.

Nikita heeft lekker vrij gehad tijdens mijn vakantie, gewoon lekker in het weiland lopen. Toen ik thuis kwam was mijn eerste actie haar helemaal van voor naar achter lekker los masseren. Als je niets doet, gaat er toch wel het een en ander vast zitten. Inmiddels heb ik er alweer een paar keer opgezeten, maar die kou zorgt er ook voor dat ze nog wat vlotter wordt. Toen de regen met bakken naar beneden viel was de bak op een gegeven moment echt verzadigd. Gister toch weer eens even gereden, maar een galophulp heb ik nog maar niet gegeven. Dat was gister het teken geweest om te ontploffen. Haha, gekke merrie!

Bella afgelopen twee weken een paar keer voor de koets gehad, ik moet erg wennen aan het optuigen voor de kar, maar het gaat me steeds makkelijker af. Aanstaande weekend ga ik drie dagen op mencursus en als het goed is kom ik daarna veel wijzer terug. Ja, nog wijzer, zal jullie maar even voor zijn haha! Verder is het gras steeds minder een dikmakertje en begint Bella netjes af te vallen. Ze begint haar eigen vormen weer terug te krijgen en de buitensingel van de koets kan alweer op het derde gaatje. Er zijn momenten geweest dat ik em niet dicht kreeg. Ze krijgt zelfs voorzichtig al wat bij als ze gewerkt heeft. En wat krijgt ze een mooie babybuik! De kleine is flink bezig daar, we zijn 132 dagen ver, hij houdt zijn nek recht, is ongeveer zo groot als een konijn en krijgt nu wimpers, een kroonrand op zijn hoeven en haartjes op zijn snuit. En het aller-aller-aller mooiste is, dat hij vorige week hallo kwam zeggen. Ik was in een uitgebreide babybuikknuffel sessie en ineens voel ik wat raars tegen mijn rechterarm. Even op onderzoek uit gegaan en toen voelde ik iets zitten. En ik weet heel zeker dat Bella daar geen botten heeft zitten ;) Het leek op een heel klein knietje ofzo. Zo indrukwekkend! Dat went volgens mij nooit. Ukje, groei maar goed en word heeeeel gezond! We zien je volgend jaar mei, maar laat maar flink van je horen de komende maanden.

Ik ben vorige week maandag begonnen met lessen op Bo, de schimmel van Chantal. Nou nou, dat was werken hoor. Ik ben al jaren bepaalde dingen gewent te doen, om Nikita goed in haar lijf te laten zijn. Nu moest ik aan het werk! Erg leuk, dat wel. Ze heeft wel wat misbruik van me gemaakt ben ik bang, want ik kreeg te horen dat ze de dag daarna niet voldoende aan het been was. Punt voor de volgende vergadering ;) Vanaf nu gaan we om de week om maandag lessen. Ik hoop dat het goed blijft gaan en ik er heel veel van leer.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.