Home » Blogs » Blogs 2012 » Zeemeerminnen

Zeemeerminnen

Gepubliceerd op 22 augustus 2012 om 12:29

Wat gaat het allemaal goed eigenlijk, ik ben zo aan het genieten van mijn paardjes! Het lekkere weer is ook niet onbelangrijk, alhoewel het dit weekend wel behoorlijk was met ruim 35 graden op de thermometer. Ach, beetje water doet wonderen dan en veranderen de grootste waterhaatmonsters in zeemeerminnen.

Afgelopen zondag was ik bij Michael. Een vriendje van hem, Fellow, is vorige week maandag vertrokken uit het weiland. Ik was even benieuwd hoe dat zou gaan in de groep en of er verschuivingen waren daardoor, maar alles was nog zoals het was toen ik vorige week wegging. Ik heb daar heel lang gestaan met twee hengsten die me niet meer wilde laten gaan, ik werd overladen met knuffels! Michael, Colour en ik stonden heerlijk met zn drietjes van het zonnetje te genieten. Michael met zijn billen tegen mijn buik zodat ik goed zijn achterbenen kon kriebelen en Colour met zijn hoofd over mijn schouder zodat hij veel kusjes kon stelen en lekker gekriebeld werd achter zijn oren. Het hek is van de dam sinds Nicole mee is geweest, wat een knuffelbeer! Ik kwam haast niet weg bij de mannen, maar heb me toch los weten te maken. Wordt iedere week moeilijker, nog een jaartje en dan is ie eindelijk thuis.

Bella heeft weer flink gewerkt, eindelijk. Drie keer naast de fiets en een ritje onder het zadel. Nou, dat scheelt weer  een paar gram ;) Van het weekend toen het zo warm was, was ze gezellig bij ons in de tuin. Even douchen, het is voor haar ook tropisch warm natuurlijk. Gelukkig staat er een lange boomgrens naast haar weiland en hebben ze de hele dag schaduw als ze dat willen, maar in de achtertuin was er een douche, dat was nog beter! Op zaterdag had ik haar nog eerst vast staan met haar hoofd in de hooibak, maar ze had er eigenlijk nul moeite mee. Eerste reactie was wegtrekken voor de waterstraal, maar de seconde daarop kwam ze er achter dat het toch wel erg lekker was. Toen ze even later in de tuin liep, bijna opgedroogd was en ik de plantjes water stond te geven liep ze zelf naar de straal toe en heb ik haar samen met de plantjes nat gesproeid. Ze was me erg dankbaar. Zondag nog een keer gedaan, lekker even een oude douche . Ik was van plan om haar even in te spannen, maar dat idee heb ik maar snel weer laten varen. Komt deze week wel weer, veels te warm!

Met Nikita ben ik hard aan het oefenen voor de wedstrijd, leuk om weer te doen. Oefenen afwisselen met massage, want we komen steeds dichterbij onze ostheopatie behandeling, dus ze gaat steeds vaster zitten. Nog even volhouden, nog een paar dagen en dan hebben we onze grote dag. Zaterdag starten we in Winssen, ik weet alleen nog niet hoe laat (edit: 14.39 uur en 14.53 uur) De startlijst geven ze wel heel laat vrij moet ik zeggen. Nou ja, geeft niet, ik heb zaterdag gewoon helemaal niets gepland staan en heb vrijdag vrij om te toiletteren. Ben heel erg benieuwd of ik in die sprietmanen vlechtjes ga krijgen. Mijn grootste zorgen zijn dat ze een hoestaanval krijgt in de proef, verder heb ik eigenlijk geen zorgen of zenuwen. Gewoon heel veel zin in zaterdag! Het maakt niet uit hoe we eindigen, Nikita kennende halen we dr uit wat dr in zit en ben ik vooral enorm trots op ons dat we het toch nog zover geschopt hebben! Dit wordt een prachtig afscheid en krijgen de wedstrijdspullen die straks voor Michael zijn nog een doop met Nikita. Something old, something new, something borrowed, someting blue ;)

Mijn geplande lessen gaan niet door. Nu eens niet door een blessure van mijn paard, maar eindelijk eens vanwege de blessure van een ander paard. Scheelt weer ;) Wel jammer, want ik zou eigenlijk vorige week al begonnen zijn met lessen op een Z2 paard, maar die heeft zich verstapt en moet nu 4wkn rust hebben. Daar is nu 1,5 week van voorbij, dus ik wacht weer af wanneer ik een telefoontje krijg dat mijn eerste les is.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nicole
6 jaar geleden

Hahaha heb ik toch nog indruk gemaakt op 1 paardje. Het is jammer dat Colour wat centimetertjes mist anders zou ik hem zo mee naar huis nemen. Wat een heerlijke knuffelkont :)