Home » Blogs » Blogs 2012 » Bijna is niet helemaal

Bijna is niet helemaal

Gepubliceerd op 27 augustus 2012 om 12:21

Deze week helemaal in het teken van de aankomende wedstrijd. Twee keer gereden, de proef uit mijn hoofd geleerd, de avond van tevoren Niek helemaal los gemasseerd zodat niets haar in de weg zou staan om een goede prestatie neer te zetten de 25e. Wat denk je, heeft ze zaterdag ochtend een dikke kogel…! Zucht… Was een minuscuul wondje, maar zij reageert altijd heel hevig. Toen er na 20 minuten koud afspuiten en wond wassen met Betadine nog geen verbetering was en alles even dik bleef, maar de waarheid onder ogen gezien en Nikita weer terug het weiland in. Die ging heel baldadig tekeer, eigenlijk precies zoals ik mij voelde, alleen ik ga niet zo snel keihard stampend door het weiland rennen. Dat doet zij dan voor mij ;) Prima rolverdeling haha! Afgemeld bij het secretariaat waar ik me twee uur daarvoor nog heel enthousiast had aangemeld en weer een normale zaterdag.

Later, toen het wat bezonken was, realiseerde ik me dat het eigenlijk wel grappig is. Mijn paard met zware artrose, astma en weet ik veel wat nog meer kon niet aan de start verschijnen omdat ze een dikke kogel heeft. Geen hoestbuien, geen kreupelheid, maar een ordinaire dikke kogel. Ach tja, als dat tegenwoordig onze problemen zijn. Alleen jammer dat het nou net deze ochtend was. ’s Avonds kwam ik nog even terug om te kijken hoe het met haar was en was de kogel al bijna weer normaal. Niets aan te doen, dit was blijkbaar niet onze wedstrijd. De aanhouder wint en ik heb een volgende alweer gepland! Ze wordt eerst over een weekje weer gekraakt en dan gaan we op vrijdag 14 september naar Zevenaar. Dan heb ik anderhalve week de tijd om haar weer op te bouwen en als ze net gekraakt is, voelt ze zich natuurlijk opperbest! Dit is een oefendressuur wedstrijd en geen startkaart benodigd. Zevenaar, here we come! Komende week rustig aan doen, ze gaat steeds vaster in haar lijf zitten en is echt toe aan haar volgende osteopathie behandeling. Tot die tijd even bezighouden met basis oefeningen en massage. Die cursus brengt zijn geld wel op ;)

Bella nog steeds lekker aan de slag, afgelopen week naast de fiets gelopen en onder het zadel, maar vanaf het weekend begon ze met haar oogjes te klooien. Beetje geprobeerd om het schoon te houden, maar het wil nog niet echt opschieten. Vanmorgen had ze haar ogen helemaal onder de klodders zitten, dus zo eerst even thuis water uitkoken en schoonmaken die handel. Haar oogje was zaterdag al wat warm, maar leek zondag al een stuk verbeterd. Vanmorgen dus letterlijk en figuurlijk prut, het arme meisje. Alles voor de rest van de week maar afgezegd, mennen, rijden en fietsen. Eerst even dat oogje weer goed krijgen. Ze wordt trouwens ontzettend donker ineens, de eerste laag wintervacht zit er alweer op. De avonden worden echt alweer korter en daar reageert zij enorm op. Nou hoop ik voor haar maar dat ze de komende weken de 20-25 graden gaat overleven ;)

Michael ben ik zondag tussen de buien door even heen geweest. Hij was een klein beetje nat, dus zoveel regen hebben ze daar niet gehad of hij heeft goed geschuild. Ik moest even zijn hoefje controleren, maar stom stom stom, ik was mijn camera vergeten en mijn telefoon was leeg. Dusss… Lekker handig! Nou ja, verder was alles ok met hem en ben weer gegaan net voordat de volgende bui naar beneden viel. Echt dubbel balen dat ik mijn camera niet bij me had, want wat stond meneer mooi te poseren toen ik wegging. Hij vond eigenlijk dat ik nog veel langer moest blijven en bleef me maar achtervolgen en heeft de auto net zo lang fier nagestaard tot hij me niet meer kon zien. Lief ventje!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.