Home » Blogs » Blogs 2012 » Langzaam weer op gang komen

Langzaam weer op gang komen

Gepubliceerd op 12 september 2012 om 12:11

Bella heeft me deze week flink laten schrikken. Woensdag begon er weer viezigheid uit haar oogje te komen, dus weer begonnen met de zalf en schoonmaken. Grote proppen viezigheid. Vrijdag ochtend nog niets heel geks aan de hand, vrijdag avond daarintegen was hij erger opgezwollen dan ik ooit had gezien! De binnenkant van haar bovenste ooglid kwam naar buiten en als ik haar oog open wilde sperren, zag ik alleen zwelling en geen oogje. Het arme meisje! Dierenarts gebeld en in overleg schoongemaakt, zalf erin en nog even een nachtje aankijken. En inderdaad, de volgende ochtend was het minder. Nou ja, als ik de foto's liet zien van zaterdag ochtend waren mensen nog steeds geschokt, ze moesten eens weten... Drie keer per dag schoonmaken en zalven, totdat het dinssdag helemaal weg was. Dinsdag heeft ze sinds lange tijd weer onder het zadel gelopen. Ik heb vorige week een staartriem ring aan het zadel laten maken en dit was een super zet! Half uurtje gereden en het zadel lag prima. Zowel pony als ruiter deden hard hun best en het ging goed! Toch nog even een zalfje erin voor de zekerheid en dat was de laatste keer. Vandaag zag het oog er helemaal normaal uit, zonder prut en zonder zwelling.

Nikita mocht afgelopen zaterdag weer wat gaan doen, maar ze kwam wat moeilijk op gang. Zaterdag los gelongeerd, ze had praatjes, maar er kwam weinig uit. Stram, moeilijk lopen, heel voorzichtig. Ik werd niet echt heel blij toen ik dat zag. Ze had heelveel aansporing nodig om in beweging te komen. Zondag zadel erop en maar eens kijken hoe dat ging. De eerste paar rondjes schok ik een beetje. Ik begon zelfs al wat te twijfelen over vrijdag. Toen bedacht dat ze misschien maar eens even een tandje erbij moest doen en een paar rondjes teugels los en galopperen met die handel. Dat was de oplossing en ze kwam los. Die houden we erin! Maandag een rustige dag en dinsdag weer oppakken. Ik was heel erg benieuwd wat ik onder het zadel zou krijgen, maar ze heeft me niet teleur gesteld. Lekker sjouwen, oortjes dr op en alles werkte mee. Gelukkig maar! Vandaag weer even rust, want morgen en vrijdag gaan we rijden en starten. Zou het deze keer wel lukken? Ik ben heel erg benieuwd!!

Michael mag morgen naar de smid, ben benieuwd wat hij gaat doen. Hij is al zo lang braaf, ik hoop dat het hoefsmid duiveltje wegblijft. Ik neem weer een bak wortels mee en we zullen zien! Na mijn vakantie gaan we een fotoshoot met hem doen. Hij is nals jaarling helemaal uit proporties, maar ook dat komt niet meer terug. Hij groeit zo hard. Voor je het weet is het zover dat hij volwassen is, nog even genieten van mijn ukkie.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.