Home » Blogs » Blogs 2012 » Wedstrijd!

Wedstrijd!

Gepubliceerd op 15 september 2012 om 12:05

Wat een spanning en sensatie, vrijdag hebben we onze laatste wedstrijd alsnog gereden! Acht jaar nadat we een 'kleine' pauze gingen nemen, maar het is er toch nog van gekomen. Ik wilde zo ontzettend graag dat ik het nieuwe witte dekje voor het eerst op Nikita zou leggen en mijn wedstrijd kloffie met haar voor het eerst aan zou hebben en het is gelukt, ik ben een blij mens.

Donderdag hebben we flink doorgepakt tijdens de training, maar verder niet de proef geoefend. Dat hadden we al zo vaak gedaan, het mag geen routine worden. Kim heeft ons gefilmt, zodat ik het thuis allemaal nog eens kon bekijken. Donderdag avond kwam de startlijst en de meest onhandige tijd ooit, ik moest om 17.00 uur en om 17.15 uur. Iedereen die normaal zou komne kijken was aan het werk... Maar goed, geen probleem, we gingen voor ons twee en dat was het belangrijkste. Auto ingepakt, laarzen staan invetten en poetsen, alles nog eenmaal doorgelopen en naar bed. Vrijdag eerst nog van alles doen, omdat ik bijna op vakantie ga, maar om half twee richting Nikita. Wonder boven wonder, ze had zichzelf heel gelaten en was er HE-LE-MAAL klaar voor. Staart insprayen, hoeven met de smurfenbalsam van Bella ingesmeerd en manen vlechten. Haar velletje laten glimmen en hop op de trailer. We zijn met z'n tweetjes die kant op gegaan, want de rest kwam daar allemaal op eigen gelegenheid heen. Een heel groot ongeluk gebeurd op de A12 net na waar de A50 erbij kwam, dus ik werd door mijn navigatie helemaal binnendoor gestuurd. Ruim een uur verder, maar nog net krap aan op tijd kwam ik aan. Tien over half vijf zat ik erop en losrijden maar. Een halve hulp was voldoende voor een vreugde explosie en we waren compleet op onze plek. Eerst nog een mega hoosbui, maar de weergoden waren ook met ons, want geen spatje meer toen we naar de ring mochten. Ik had even een dame van daar gevraagd of ze me voor wilde lezen en ze vroeg me bij het naar de ring lopen, is dit jullie eerste wedstrijd? Nee, onze laatste. Ze keek me een beetje vreemd aan, maar ik had geen zin om het uit te leggen. Ook geen tijd trouwens, want ik moest beginnen!

De eerste proef was ze heel erg onder de indruk en had ik in plaats van een halve hulp een dubbele nodig, helaas was ik mijn rijzweep vergeten in de auto. Alles ging ook zo snel bij aankomst. Maar toch deed ze het goed. Halverwege begon ze zich te herinneren wat we ook al weer aan het doen waren en er zaten prachtige stukjes tussen. We hebben zelfs vierkant stilgestaan en ik weet dat dat voor haar echt super moeilijk is met haar rug en heup. Maar ze wist dat het hoorde, dus ze deed het. De jury was een wat strenge dame en ze heeft ons redelijk zwaar gejureerd, we kwamen er met 170 punten vanaf. Paul heeft de gehele proef gefilmt en halverwege kwamen Kim en Ben ook aan. Karolina was er ook om me aan te moedigen en ik heb alleen maar met een grote glimlach op mijn paard gezeten.

Nog even stappen tussen de twee proeven door en hop naar de volgende. Deze ging stukken beter. De eerste paar passen van de proef liep ze wat onregelmatig, maar dat gaf niet. Daarna kwam ze er weer lekker in en hebben we hele mooie stukken er tussen gehad. En deze proef zelfs met een winstpunt afgesloten! Ja, het is echt waar, 183 punten! Ook deze proef heeft Paul gefilmt en ik heb genoten. Einde van de proef weer netjes vierkant afgegroet en dat was em dan. Ik was en ben nog steeds zo trots. Ik was de film aan het terug kijken en tuurlijk zijn er punten die anders hadden gemoeten en beter hadden gekunt, maar dit was perfect! Terug in de binnenbak om uit te stappen zat ik volgens mij zo te stralen dat een dame die aan het losrijden toch even vroeg, volgens mij is het heel goed gegaan of niet? Ja, inderdaad, het ging echt heel goed! Lekker uitstappen, terug naar de trailer, afzadelen en deken dr op. Moe maar voldaan aan de terugweg begonnen en haar thuis lekker weer het land op gezet met Floor. Die overigens heeeeeel erg blij was dat ze er eindelijk weer was.

Bella heeft wel wat tijd in moeten leveren met deze wedstrijd capriolen van mij, maar die heeft daar nooit zo'n probleem mee. Ik 'ga altijd twee keer per dag bij haar langs, in de ochtend krijgt ze een stukje brood met druppels en 'savonds krijgt ze een koek en als ik dan besluit om haar daarna weer in het weiland te zetten juicht ze dat alleen maar toe. Zolang ze haar aandacht maar krijgt haha! Nu heeft ze de komende tijd even vrij, tijdens mijn vakantie gebeurd er niet zoveel.

Donderdag ook nog even bij een ander paard wezen rijden, Bo van Chantal. Ik kwam er met dank aan Bianca afgelopen weekend achter dat je, om een hengst te starten, je L2 geklasseerd moet zijn (geweest). Tja, aangezien ik met Niek nooit verder ben gekomen dan de B, want dat zouden we 'later' wel doen, mis ik dus een paar puntjes. De tweede eis kan ik gelukkig wat makkelijker aan voldoen, je moet 14 jaar of ouder zijn. Check! Ik wil straks niet Michael moeten castreren enkel en alleen omdat ik hem anders niet kan starten als het verder niet nodig is. Dus even gekeken of het was was tussen mij en Bo. Het voelde goed en we gaan het proberen. In ieder geval een maandje, mocht Bo dan teveel hinder van een tweede ruiter krijgen, stoppen we weer, maar zoals het er nu uitziet ga ik eens in de twee weken lessen en vanaf januari gaan we starten. Totdat ik in de L2 ben en dan gewoon verder lessen. Hopelijk net zo lang totdat ik de overstap kan gaan maken naar mijn jongste telg. Die heb ik daarna nog met een bezoekje vereerd, want hij moest naar de smid. En weer heel braaf, laatste voetje was hij het zat, maar heeft zich voortreffelijk gedragen. Lekker ding! Hij verhaart zich helemaal driemaal in de rondte en groei maar als een gek. Uhm, misschien krijgt hij stiekum van de overburen toch Pokon ofzo?

Vandaag laatste dag voor mijn vakantie en ik ga zo even naar Niekje toe, even de massage pad op haar rug leggen en al haar eten aanvullen voor de komende 1,5 week. Bella gaat zo nog even naar de smid en dan gaan de tassen in de auto en richting Italie. Tot over 1,5 week!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.