Home » Blogs » Blogs 2012 » Evacuatie

Evacuatie

Gepubliceerd op 16 januari 2012 om 14:31

Wat een actie deze week zeg! Ik heb de waterstanden goed in de gaten gehouden. Maandag na het werk meteen met het hart in mijn keel naar de weide. Alles was goed, het water moest nog een meter stijgen voor de pony’s er last van zouden krijgen. Dat is niet gebeurd. Het water ging dinsdag alweer zakken. En dat was nou juist het probleem.

De stijgende Rijn heeft een groot deel van de omheiningen onder water gezet en kapot gemaakt met langs drijvende zaken. Met als gevolg dat de pony’s die avond in de boomgaard bij Bella’s oude stal opgehaald konden worden. Ik wist nog van niets en was al bijna een uur naar ze op zoek. Met een hartslag van 150 en een bloeddruk die de pan uit rees kwam ik erachter dat ze na een jacht van 2 uur gevangen waren en naar de manege waren gebracht. Haar daar opgepikt en voor de nacht bij Roy neergezet met de andere. Die avond al wat rond gebeld voor het geval dat en maar goed ook, want woensdag moesten ze inderdaad naar een nieuw plekje. Gelukkig had ik snel een plekje waar Bella heen kon met haar beste vriendinnetje Dumpey. Woensdag allebei opgeladen en naar Winssen gebracht. Bella ging alvast naar het plekje waar Nikita bijna heen gaat.

Nou, dat hebben de ouders van Kim geweten. Eerst is de weide voor ze aangepast en de pony’s voelde zich twee prinsesjes! De pony’s staan daar de hele dag lekker in de wei te knabbelen aan het gras, het hooi, de worteltjes, het voer en ga zo maar door. Tenminste, als ze niet bezig zijn om te kijken wat iedereen aan het doen is. Het zijn twee roddeltantes die graag alles in de gaten houden. Volgens mij vallen de pony’s daar wel in de smaak. Nog even afwachten hoe het gaat met het water. Het moet voldoende gaan zakken zodat de omheiningen weer gemaakt kunnen worden. Er staan nu nog grote plassen in het land.

Nikita heeft in de evacuatie dagen van Bella wat aandacht in moeten leveren, maar dat heb ik ruimschoots goed gemaakt hoor. Vrijdag even een rondje in de bak en wat stoom afgeblazen. Tenminste, dat hoopte ik, want zaterdag zou Anne langs komen om te gaan rijden. Vrijdag heerlijk gereden, beetje onze normale oefeningen weer opgepakt. Tja, zolang dat het gaat ga ik gewoon door. Zaterdag met Anne een uurtje gereden, proefje oefenen. Nikita is werkelijk dol op proefjes! En dat zag je ook in haar enthousiasme, dat ging als een trein! Anne stuurde haar nog netjes door de bak heen en haalde er ook nog mooie passen uit. Als Niek niet bezig was om alvast zelf de proef maar te lopen. Aan het einde een bezwete Nikita , Anne met een rood hoofd en ik buiten adem, maar we hebben een leuke middag gehad. Zondag maar even een lekkere massage avond ingelast. Dat kon ze zeker wel waarderen. Al gapend, zuchtend en smakkend stond ze alle spanningen te ontladen. Dit was ook de eerste keer deze week dat we een massage deden, dus dat kan het ook zijn.

Mike staat nu dus al met een leuk Fjorden vriendje en daar is deze week nog een hengstveulen bij gekomen die net zo oud is, ook een maand of 10. Echt leuk voor hem! Zaterdag bij hem geweest, hij stond al op stal. Even geborsteld, weer vast gestaan en nu helemaal geborsteld terwijl hij vast stond. Zelfs zijn hoefjes gekrabd. Achterhoefjes deed ie wat moeilijk, maar overall ging het echt goed. Hij houdt vooral van kriebelen en knuffelen, dus hij is ook wel snel om te praten als hij iets niet leuk vindt. Wat dat betreft is hij heel netje gemanierd, staat veelal netjes stil als je dat wil, blijft in zijn stal als de deur open is. Toch een hele nette hengst!

Nu Bella veilig in Winssen staat en Niek zich klaar maakt om ook daar heen te gaan, wordt het voor mij ook een stukje rustiger. Niet in de zin van minder te doen, drie paarden blijft alleen haalbaar als je het echt leuk vindt, maar minder dingen om aan te denken. Dat is ook wel fijn! Nu zijn we aan het wachten op de jongste ruiter van de familie, het zoontje van mijn zusje Ilona. Die wordt al een paar dagen verwacht, maar hij heeft niet zo’n haast om langs te komen. Als hij eens wist wat voor leuke pony’s op hem wachten om zijn eerste ritje te maken, dan was hij dr twee weken geleden al geweest. Nou lief neefje, kom maar snel!!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.