Home » Blogs » Blogs 2012 » Net geen Elfstedentocht

Net geen Elfstedentocht

Gepubliceerd op 15 februari 2012 om 14:28

Koning Winter heeft ons de afgelopen week in zijn greep gehouden. Temperaturen overdag van -8 waren heel normaal op de thermometer en zelfs de rayonhoofden van de Elfstedentocht kwamen bij elkaar. De sneeuw die gevallen was, die bleef dus nog even. Fijn... En wat kun je dan met de paarden? Helemaal niets... Dus een weekje vrij voor allemaal! Nikita alleen een beetje met haar massagepad en Bella lekker volstoppen met hooi zodat ze goed warm blijft. En Michael, die vermaakt zich wel!

Woensdag was ik een avondje bij hem omdat de hoefsmid kwam. Ik had het niet verwacht, maar hij wordt steeds braver! Stond gewoon een half uur netjes stil en gaf al zijn voetjes. Heel trots op hem!! Vrijdag onverwachts ook nog even langs samen met Sylvia en alleen een aai en een kus op zijn neusje. Hij stond lekker buiten met de andere vier hengsten. Beetje hooi knabbelen.

Zaterdag heb ik samen met Kim en Floor voor het eerst Winssen onveilig gemaakt. Even een half uurtje door het dorp gereden. De dijk was nog wel erg koud, maar in het dorp ging prima! Lang leve de thermokleding . Niek vond het prachtig, die houdt wel van een beetje drukte om zich heen, heeft ze genoeg te kijken. We waren een paar dagen geleden ’s avonds ook al een keertje wezen wandelen, maar toen kwamen we niet ver. De dijk was te glad en de paarden te fris om er naast te lopen. Word je wel lekker warm van, dat is zeker. Nu twee reflecterende uitrijdekens besteld zodat we ’s avonds veilig onder het zadel wat rond kunnen rijden. Da’s toch fijner.

Zondag was Bella aan de beurt. Voor het eerst in een paar weken weer eens in het tuig. Ik lopend erachter in plaats van de sulky, maar toch. We moesten ergens beginnen. Dumpey mee aan de hand en hop daar gingen we. Ik merkte dat Bella heel erg stoer aan het doen was, want ze wilde continue voorop lopen, luisterde naar een half woord al en stond super scherp aan de hulpen. Ze moest Dumpey even laten zien wat ze allemaal kon. Een half uurtje door Heteren gelopen en aangezien we ook flink gedraafd hebben, was ik erg blij dat we halverwege even bij Ilona konden stoppen. Eenmaal terug merkte ik helemaal niets meer van het feit dat het -5 was, ik had het behoorlijk warm! Volgend weekend nog een keertje zo in het tuig en dan hopelijk weer een keertje echt voor de sulky. Het grote weiland lijkt nog steeds geen schot in te komen, er is nog steeds een kleine baai omdat het water niet weg kan door de vorst. Ach, ze staan prima zo. Lekker met zn tweetjes, ik kan alles zelf regelen qua voer en hooi, ik vind het wel prima.

De vorst is inmiddels verdwenen, alle sneeuw is in ieder geval weg, nu tijd voor het echte Nederlandse weer, regen! Ach, we kunnen niet alles hebben he. Als het van het weekend maar droog is, dan ga ik weer lekker aan de slag met de paardjes. Al gaat het niet al te lang meer duren voor we door de weeks ook ’s avonds wat kunnen gaan doen, het blijft steeds langer licht, heerlijk! Laat die zomer maar komen!!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.