Home » Blogs » Blogs 2012 » Sweet dreams

Sweet dreams

Gepubliceerd op 11 maart 2012 om 14:23

De zondag avond is een hele rustige avond hier in het dorp. Ik ben gister een zandkuurtje begonnen voor Bella, maar vanmiddag vergeten om het door haar voer te mengen. Zojuist even met Sammie langs de pony’s gewandeld met een bakje voer en de SandClear. Vind ik de dames al in diepe rust lekker tegen elkaar aan liggen. Tja, moest ze toch echt even wakker maken. Gelukkig eet Bella alles wat los en vast zit, dus dit hapje ging er zo in. Sammie wist zich het weiland in te wurmen terwijl ik Bella terug zet, die heeft de boel even goed wakker geschud. Slaap lekker meiden!

De week begon al goed, dinsdag zou de nieuwe smid voor het eerst komen. Ik was op tijd van het werk vertrokken, maar kwam in een monster file. Resultaat, die afspraak heb ik met geen mogelijkheid gehaald en een weekje verschoven. En bedankt... Verder een rustig weekje, beetje prutsen, beetje masseren enzo, we hebben ons prima vermaakt. Het weekend is het moment om in actie te komen. Gister even met z’n tweetjes in de bak laten rennen en vandaag longeren. Ze begint zich steeds beter te voelen daar, ze kan zich weer concentreren op andere dingen dan voortdurend de omgeving in de gaten houden. Heel scherp op de stemhulpen en lekker sopel. Helaas had ze wat last van haar heup, dus we hebben het bij een kwartiertje gehouden. Binnenkort een afspraak met de ostheopaat, dat kan ze wel gebruiken. Voordat we gingen werken gingen Floor en Niek in het nieuwe weiland. Mij was een spektakel beloofd, mijn camera stond paraat, maar dit was de derde keer dat ze in het weiland gingen, dus de nieuwigheid was dr nu wel echt vanaf. Alleen toen er een brommer langs kwam, werd er nog even een pasje gedaan, maar daarna neus aan de grond. Dussss... Voor zover Morgen nieuwe poging met de smid!

Bella eigenlijk idem dito, door de week doen we niet zo heel veel. Gister hebben we even gelongeerd in de weide. Wat deed ze het goed! Ze had er echt lol in, deed echt haar best. Haar achterhand was totaal niet zo stijf als hij wel eens kan zijn, zag er goed uit. En luisteren, ik stond helemaal versteld, ze kan het wel de kleine boef, als ze maar wil. Vandaag even wat anders, ze zijn al een poosje niet uit hun weiland geweest vanwege de Rhino die rond gaat, maar het gaat al ruim een week goed, dus vandaag maar weer eens een ommetje. Allebei het halster om en daar gingen we met z’n drietjes. Even de benen strekken, even een ander uitzicht dan hun eigen weiland.

Ik hoop dat dit voor Nikita ook snel kan, het was vandaag zo ontzettend mooi weer, wat was ik er graag even op uit getrokken. Toch wil ik nog even voorzichtig zijn. De KNHS heeft niet voor niets alle wedstrijden dit weekend afgeblazen en raad al het vervoer af. Alles leuk en aardig, maar er gaat niets boven de gezondheid van de dames. Helaas betekende dat ook dat ik Michael deze week niet gezien heb. Mis ‘em wel hoor, dat kleine ventje van me. Nog heel even!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.