Home » Blogs » Blogs 2012 » Paashaas

Paashaas

Gepubliceerd op 10 april 2012 om 14:19

Het lange Paas weekend zit er alweer op, wat gaat dat toch snel. We hebben redelijk weer gehad, in ieder geval het weekend. Maandag begon het te regenen en hield het nooit meer op.

Nikita begint zich steeds beter te voelen en zaterdag gingen we een bezoekje brengen aan Nicol en Floortje. Ik had haar in de dagen voorafgaand wel aan het werk gezet, maar dat ging er meer om dat ze spieren meer ging belasten. Ik hield nog geen rekening met het energie level dat steeds verder omhoog ging. Vrijdagavond toch maar even aan de longeerlijn gedaan en ze heeft even lekker gelopen. Hier en daar een bokje, maar liever aan de longeerlijn dan in het bos :) Zaterdag naar Wekerom gereden en een heerlijke rit gemaakt. De wolken waren aan het dreigen, maar we hebben zo goed als geen drupje regen gehad. Een uurtje door het bos gereden en weer terug. Dat was even lekker, lang geleden dat we echt in het bos waren. Ik had bedacht dat als we veel vaart gingen maken, dat ik dan maar geen galop zou doen, maar voor ik het wist gingen we al, dus heb me dr maar bij neergelegd. Eenmaal terug op stal, even aan de trailer vast gezet, afzadelen en begonnen aan de terugreis. Wat was Floortje blij dat we er weer waren. Zondag nog even een ritje langs de dijk in Winssen/ Ewijk met Kim en Floor. Even racen langs de Waal :D Nog maar even van genoten, want ze voorspellen veel regen de komende dagen.

Isabella maakt ook sprongen, de laatste keer hebben we al wat verder gelopen tot we binnenkort echt een buitenrit kunnen maken. Tot die tijd blijven we rondjes in de bak rijden. Afgelopen week heeft ze echte een luier weekje gehad, ik was een beetje druk, dus veel verder dan een beetje borstelen zijn we niet gekomen. Zondag even haar hoefjes bijgewerkt en dat was eigenlijk wel weer het hoogtepunt van haar week.

Michael was deze week beduidend minder braaf bij de smid dan de vorige keer, achterbenen liet hij niet toe, we zitten weer in zo’n ‘fase’. Nou, helaas heeft hij een beetje pech en zijn we gewoon doorgegaan terwijl hij even bezig werd gehouden. Hij was BOOS! Wederom heeft hij pech. Maar hij heeft het me weer vergeven hoor. Tweede paasdag kwam ik aan bij de paddock, hij ziet me en komt vrolijk op me af en we gaan uitgebreid knuffelen! Tjonge, wat kun je toch gek zijn op zo’n scheetje he. Als de andere hengsten te dicht bij me kwamen zette hij zijn lijf er tussen want ik ben van hem, maar als een van de hengsten die erg hoog in rang staat te dichtbij komt, moet ik die wegjagen. Dat vindt hij een beetje eng, hij laat zich intimideren door hem. Maar ik niet en dat vindt hij super stoer. Op de weg weer uit de paddock wordt ik aan de voet gevolgd en netjes naar de uitgang begeleidt. Mijn vriendje.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.