Home » Blogs » Blogs 2012 » De meisjes herenigd

De meisjes herenigd

Gepubliceerd op 23 april 2012 om 14:07

De zon went heel snel, maar dan komen die grote Nederlandse druppels weer. Dinsdag wilde ik eigenlijk een ritje gaan maken, maar de regen goot met bakken naar beneden. Toen maar even de mooi weer ruiter uitgehangen en gezegd dat ik niet ging rijden. Ik was namelijk daarvoor al kletsnat geregend toen ik met Bella en Paula mee fietste door Heteren. Even een half uurtje een rondje was erg leuk, maar de wind en regen was wel een echte party pooper. Gelukkig was Kim ook zo overtuigd toen ze naar buiten keek en heb ik het bij dat ene natte pak gehouden. Woensdag hebben we het nog een keertje geprobeerd. We dachten toen dat het beter zou gaan, maar zijn alsnog op het paard helemaal nat geregend. Halverwege Winssen weer de terugweg ingezet, Nikita wist niet hoe snel ze weer naar huis moest komen en Floortje ging bijna plat door de bocht met Kim zonder zadel d’r op.

Zaterdag sinds lange tijd weer met Bella gekoetst. Wat is dat toch leuk! Bella voelt zich ook als een vis in het water. Ze stond het laatst in december voor de wagen, maar we zetten haar ervoor, ik ga zitten, zeg voorwaarts en daar gaan we! Eerst even een klein stukje ernaast gelopen, even wat los gestapt, thuis de fiets opgehaald en nog een half uurtje door Heteren gedraafd. Wel met de fiets ernaast, maar verder helemaal los. Zelfs een paar passen galop, maar dat vond ze een beetje raar, dus vlot weer terug naar de draf. We beginnen het nu samen door te krijgen, leuk joh!

Zondag heel spontaan ineens bedacht dat Bella wel eens mee kon op een buitenrit met Niek en Floortje. Paula rijdt haar nu al een poosje en Niek en Bel hebben elkaar al zo lang niet meer gezien. Zo gezegd, zo gedaan. Trailer opgehaald en beide shetjes erin, ook Dumpey mocht weer even mee, ik wilde haar niet alleen laten in Heteren. Toen de trailer in Winssen aankwam, stonden er meteen twee nieuwsgierige Aagjes aan het hek. Nikita had gelijk door
dat het Bella was, was zo lief om te zien hoe ze hallo tegen elkaar zeiden. Bella stond in de stal en Nikita stak meteen haar hoofd de stal in, even met de neuzen naar elkaar en helemaal blij geluidjes maken. En daarna was het ook
helemaal goed. We moesten wel even wachten tot de regen voorbij was, maar we hebben een prachtig droog ritje met z’n drieën gemaakt. Bella liep heel stoer tussen Floor en Niek, ze vond het prachtig! Dit was haar eerste buitenrit die ze ooit samen met andere paarden gemaakt heeft, en dan ook nog eens met haar grote zus. Floortje vond Bella maar raar. Had geen idee dat grote honden ook ruiters op hun rug mochten hebben :) Zoë daarentegen was meteen verkocht! Ze liep iedereen straal voorbij en ging meteen naar een pony van haar eigen formaat. Toen ze er ook nog op mocht zitten was dat helemaal geweldig! Ik denk dat mijn kleine neefje nog een ruitertje voor moet gaan laten.

We hebben echt niet veel gedaan, heel veel gestapt en een paar passen draf, maar voor Bella was het toch best flink. Met die korte pootjes die lange stelten van Niek bijhouden, ik geef het je te doen! In de longeerring had ze er vaak al moeite mee, maar dan sneed ze gewoon een bochtje af. Dat werd hier wat lastiger. Ze was vooral aan het draven om ons bij te kunnen houden. Niet omdat wij zo hard gingen, maar ze was gewoon zo enthousiast. Nikita moest toch een paar keer flink uitsloven toen er een paard in de weide aan kwam, Bella vindt het belangrijker dat ze gewoon onverstoorbaar door kan lopen. Die heeft geen boodschap aan dit soort dingen. Flink bezweet kwam ze weer aan op stal, maar helemaal vrolijk! Nog even een rondje met Zoë die helemaal verliefd was geworden en daarna lekker borstelen en eten. Hop de trailer weer op en daar gingen we weer terug naar Heteren. Dat is ook het voordeel van Dumpey meenemen. Bella is niet zo’n fan van de trailer oplopen. Nou is ze met haar 150 kilo niet een hele grote uitdaging om de trailer op te tillen, maar als Dumpey erbij is, lopen ze zo zonder nadenken met z’n tweeën erop.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Bianca
6 jaar geleden

Super zo op buitenrit kunnen!! Doe je wel beetje voorzichtig in de regen... anders straks een zieke marlies mee op weg naar Frankrijk!!