Home » Blogs » Blogs 2012 » Drie musketiers

Drie musketiers

Gepubliceerd op 30 april 2012 om 14:03

Nikita is vrolijk, heel erg vrolijk. En voorwaarts. Nadat ze dinsdag een lekkere massage heeft gehad ben ik woensdag even gaan longeren. Stappen ging nog net, toen ik draf zei, hoorde zij GAAAAALOP! Bij ‘ho’ deed ze haar hoefjes in dr oren en toen ze eenmaal toch terug was in de draf was, kwamen me dr passen uit, niet normaal. Die heb nergens last van :) Nou ja, van hengstigheid dan haha!

Vrijdag wilde ik even gaan rijden, ik had de camera meegenomen om even zelf te kunnen zien hoe ze loopt, maar wat hebben we een ruzie gehad. Niek heftig hengstig en tegendraads als maar kan, een gefrustreerde ruiter dr op en aan de andere kant een weidegenootje die haar duidelijk kenbaar maakte dat ze haar heeeel erg miste. Nou, kan je vertellen, dat was niet mijn meest fijne rondje bak ooit ;) Heb het filmpje ook niet eens bekeken, meteen maar weer gewist. Komt een andere keer wel weer. Afgestapt en einde rit.

Zaterdag was het dan eindelijk zover, Tango kwam naar Winssen. Voor een moeilijk te laden paard ging hij verbluffend goed de trailer op, met een minuut of 5 was het klusje geklaard. Hij heeft zich ook redelijk goed gehouden tijdens de reis naar Winssen, ik heb de hele weg achter hem gereden. Beetje door de raampjes kijken, achterom kijken, kont omgooien, maar hij is veilig aangekomen. Even het spul allemaal op stal en na een uurtje met z’n drieën de weide in. Ze kennen elkaar allemaal, ze kunnen niet ontkennen, we hebben ze met zn drieën op diverse foto’s, maar het was toch even wennen. Floortje werd helemaal afgeschermd door Nikita en die wilde compleet niets van em weten. Later toen we allemaal naar huis waren, het helemaal rustig was en het grote weiland open ging, kwam er al wat meer toenadering door Niek (lang leve de hengstigheid haha!) maar het was kijkenkijken-nietaanraken. Eindelijk werd Tango het een keertje zat en haalt uit. Slim plan, toen heeft Nikita eieren voor haar geld gekozen en was het al een stuk beter.

Zij en Floor waren wel extra hecht vanaf het moment dat Tango kwam, pfff de heksjes! ‘s Avonds ben ik nog even langs geweest om te kijken hoe het ging. Nou, de heksjes stonden in hun stal dicht tegen elkaar aan (ze staan gelukkig wel in aparte stallen, maar liever staan ze samen in één stal) en Tango stond relaxt in zijn eigen stal. Soms ging Nikita even naar hem toe om te neuzen, er was zeker wel contact! Waarschijnlijk een goede nacht gehad naast elkaar, want zondag waren de rollen weer omgekeerd. Nikita heeft vriendschap gesloten met Tango, maar nu was het Floor die Nikita bij Tango weg probeerde te houden. Tja, de liefde gaat diep hoor. Ik ben begin van de middag even gaan longeren, ik heb heerlijk rustig en kalm gelongeerd, Tango aan de rand van de bak rustig meekijken en Floor probeerde maar bij ons te komen, die heeft de meeste beweging van allemaal gehad. Tango was lucht voor haar, ze liep nog net niet dwars door hem heen, maar liet duidelijk merken als hij haar in de weg stond. Nou, voor Floor duurde het een eeuwigheid, maar na het longeren weer met z’n drieën in de weide. Maandag kwam ik aan en was Floor in de bak met Kim, Nikita en Tango heel schattig vlak bij elkaar aan het grazen. Tango is nog steeds op een basis dat ze het goed vindt dat hij in de buurt komt, maar mag niet te dichtbij komen. Dat moet nog even groeien.

Ik ben even met Nikita een buitenritje gaan maken (bakrijden doen we pas weer als ze niet meer hengstig is...) en we hebben flink het gas erop gehouden. Lekker even stoom afblazen, heerlijk. Een half uurtje later stonden we alweer voor de stal en kon ze nog even lekker het weiland in met Floor en Tango. Het was ook zulk lekker weer, om 20.00 uur was het nog ruim 20 graden! Nou kijken hoe het de komende tijd gaat in deze driehoek, dat wordt vast gezellig.

Michael heeft minder geluk. Al een poosje geleden werd me verteld dat hij met Koninginnedag naar het 24/7 weiland gaat, maar ik kreeg steeds maar geen bevestiging. Zondag toch maar even die kant op gereden en daar stond mijn kleine knuffelbeer, helemaal onder het zand. Heeft even lekker gerold in de paddock. Hij zag me meteen en kwam gezellig op me af. Toen alle andere hengsten weer weg waren en alleen twee van zijn vriendje nog bij ons stonden, ben ik hem gaan borstelen. Hij heeft bijna 10 minuten helemaal los heel stil gestaan en heb ik hem van top tot teen geborsteld. Dat doet hij dan zo braaf he, maar hij geniet er ook echt van. Helaas kreeg ik te horen dat hij niet naar het weiland ging zoals gedacht, maar dat het in ieder geval een weekje later werd. Het weiland was nog te nat. Nou, als ik de voorspellingen zie van komende week, gaat dat niet veel beter worden helaas. Ik ga in ieder geval morgen nog even bij hem langs, want ik ging er vanuit dat hij naar het weiland ging en geen potjes vitamines meer nodig had. Maar die moet hij toch hebben. Ik moet ook maar eens aan een ander halster denken, zijn pony maat halstertje staat inmiddels op alle laatste gaatjes en begint echt wat strakker te zitten. Als hij straks op het weiland staat, heeft
hij helemaal niets om en als hij terug komt kan hij vast al een mooie cob maat om. Kleine jongetjes worden groot!

Bella heeft dinsdag weer even serieus bak gereden. Ze loopt braaf haar rondjes, maar blijft de eeuwige Shetlander, als je niet heel duidelijk verteld dat ze de hoek door moet, kan ‘ie ook best wel afgesneden worden vindt ze :) Zondag een buitenritje, maar ze was heel erg wakker. Vanaf zaterdag eigenlijk al. De wind was nogal aanwezig en zaterdag avond wilde de pony’s eigenlijk niet eens komen eten. Zondag ook wat onrustig tijdens het rijden en gewoon niet meer voorwaarts willen gaan toen we langs de paarden van de Fruithof kwamen. Het was nogal glibberen daar, da’s ook de laatste keer dat ik die route heb genomen. Maandag was het al niet veel beter met de wind en ook deze dag waren de meiden onwijs schrikkerig. Ik ben voor de zekerheid even de weide doorgelopen om te kijken of er geen gekke dingen in het weiland waren, maar niets. Alleen zag ik wel heel veel onkruid wat eruit moet. Balen!

Nog een paar dagen en dan ga ik een weekje vreemd. Ik ga volgende week maandag naar de Creollo paarden in de Franse Ardennen. Nu allemaal duimen dat het de komende week droog blijft en ik veel met de paardjes kan doen voor ik op vakantie ga, een droge vakantie heb en Mike naar zijn nieuwe weide kan.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.