Home » Blogs » Blogs 2012 » Pinksteren

Pinksteren

Gepubliceerd op 28 mei 2012 om 13:54

Ik ben gelukkig weer helemaal beter, maar dat heeft nog tot het weekend geduurd zeg, poeh poeh! Gelukkig was het een lang weekend door Pinksteren, dus ik kon even inhalen. Vrijdag gestart met de trailer ophalen omdat ik Marjolein ging helpen verhuizen. Nikita zag mij, keek heel blij, zag mij met de trailer aan de slag en ik heb haar niet meer gezien whahaha! Ik wilde eigenlijk ’s avonds nog terug om de trailer te brengen en Nikita slaap lekker te wensen, maar daar dacht Rijkswaterstaat of wie er dan ook over de snelweg gaat, anders over. De complete snelweg was afgesloten en ik werd zo de A15 opgeduwd. Nou, toen ben ik maar naar huis gegaan en heb daar een mooi plekje gezocht voor de trailer.

Zaterdag lekker uitgeslapen en einde van de ochtend samen met IJdie en Bella gekoetst. Het was wel erg warm, dus een half uurtje rondje Heteren en dat was wel weer mooi. Ik was ook flink gekleurd, helaas was het de kleur rood, na dit ritje. Paul was vanaf vroeg in de middag naar een oefenwedstrijd van het Nederlands elftal, dus ik heb me maar vermaakt bij Nikita. Kim was er niet, maar had voor de grap geopperd dat ik Floor wel mee kon nemen. Ach, deed ik vroeger ook met Bella ernaast, dus ik ben al redelijk geoefend. Nikita gezadeld, opstappen met het touw van Floor al in de handen en hops daar gingen we. Rondje dorp, beetje stap, lekker drafje, ging prima. En… Weer een nieuwe originele opmerking gekregen, ditmaal kreeg ik te horen dat ik twee rare Jack Russels had :) Hij krijgt in ieder geval punten voor originaliteit!

Dat de trailer er nog stond was eigenlijk wel gemakkelijk, want ik heb zondag de kleine meisjes meegenomen naar Winssen. Er was om beide gevraagd en ze hebben daar eerst even als knuffelpony gefungeerd en na een ritje mochten ze het weiland in. Nikita was al een poosje niet weg te slaan bij Bella en vond het zo leuk dat ze er was! Eenmaal in het weiland zetten Bella een hele grote mond op en liet wel even zien dat ze er was, Dumpey verschool zich achter Bella en voelde zich heel stoer dat ze bij zo’n stoere club hoorde. Floor die was heel nieuwsgierig, waar Bella alleen maar een grotere mond van kreeg. Piepen, maaien met haar voorbeentjes en zich heel ‘groot’ maken. Scheelt dat het voor een mini
Shetlander niet zoveel voorstelt. Nikita ging er heel subtiel tussen staan. Isabella de mond snoeren en Floor gerust stellen. En daarna stonden ze met z’n viertjes te eten. Zo makkelijk! Later die avond het kleine weer mee naar huis genomen, Isabella heftig hengstig en Dumpey met extra verkregen lef omdat ze voor het eerst bij grote paarden heeft gestaan.

En daarna hadden we nog een vrije dag, wat een luxe. Maandag ochtend eerst eens even naar de kleine man in Lunteren. Daar ging het heel goed mee. Er stond een kudde schapen inmiddels bij, die vinden ze heel interessant en volgens mij ook wel grappig om soms een beetje te pesten. Ach, daar zijn het jonge jongens voor. Ik had lekkere worteltjes voor ze bij me en ik had in eens heel veel vriendjes. Kusje op de neus en daar ging ik weer. Na een dagje shoppen in de zon met manlief ’s avonds een ritje door het dorp. Kim liep laatst dat ze wel eens met Nikita wilde rijden en zondag heb ik haar er gewoon opgezet. Ik heb haar heel hard uitgelachen toen ze met een cap aan kwam, als er echt wat gebeurd gaat die cap ook niet helpen. We hebben haar ooit voor haar verjaardag een bodyprotector gegeven, maar dat was dan weer te warm. Jaja, dan was de nood ook niet zo hoog ;) Uiteindelijk kwamen we terug, Kim helemaal verbaast hoe braaf Nikita was, ik helemaal vrolijk van Floor.

En toen was het weekend toch echt over en begon een nieuwe week. Maar met heel veel spannende en leuke dingen die ons tegemoet komen. Ik kreeg van een vriendinnetje hele wijze woorden. Wees niet bang om nieuwe dingen te doen, want vergeet nooit: de Ark werd gebouwd door amateurs, de Titanic door professionals. Soms moet je dingen gewoon doen en vertrouwen hebben, toch?

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.