Home » Blogs » Blogs 2012 » Is het al herfst?

Is het al herfst?

Gepubliceerd op 3 juni 2012 om 13:53

Het was weer heerlijk typisch Nederlands weer. Heel veel mooi weer, (ruim) 30 graden in het zonnetje en dan ineens BOEM! Kou, regen, de temperatuur komt niet eens boven de 10 graden uit. Brrr!! Arme Dumpey stond gistermiddag te rillen, zo koud was het. En dat voor het eerste weekend van juni.

Bella heeft afgelopen week even rust gehad, zij mocht even bijkomen en alles laten bezinken, letterlijk en figuurlijk. Dat is soms ook nodig. We zijn druk geweest in haar weiland. Ik heb avonden achter elkaar het onkruid weg staan te plukken. Ik moest nog een hoekje, nou ja, dan heb je het over een oppervlakte van zo’n 100 vierkante meter, maar woensdag kwam ik in het weiland en was het ineens heel keurig gemaaid! Nog even wat vergeten onkruid plantjes uit de grond getrokken, een grote arm vol, en klaar! Gister was het weer gedaan met de rust voor Bella, maar dat vond ze zelf in het geheel niet erg. Paula ging een buitenritje maken en ik zag al aan die kop dat ze d'r iets te veel zin in had. Maar we hebben wel een leuk ritje gemaakt waar ze aardig haar ei in kwijt kon. Over een greppeltje gesprongen, heb ik geleerd in de Ardennen dat dit makkelijk kan, bultjes opgerend en veel haar benen strekken. Ik ben eindelijk een goed zadeltje voor haar op het spoor, hopelijk wordt het wat en past hij. Dan kunnen we eindelijk eens echt gaan crossen!

Nikita heeft heel veel te zien gehad deze week. Het weiland is volledig onder handen genomen. Alle bomen en andere jungle dat in de weg stond is gekapt. Woensdag alvast de voorbereidingen en donderdag kwamen ze met grof geschut. Een kraan, een vrachtwagen en een Bobcat gingen af en aan door het weiland. En het resultaat mag er zijn! De grond is gelijk gemaakt, een stuk wat niet begaanbaar was is afgegraven en nieuw zand in gestort, struiken en bomen weg en de jungle tussen de twee weilanden. Dat wordt straks ook nog leuk, want dan komt er een doorgang in dat ze een rondje kunnen lopen van het ene weiland naar het andere. Kunnen ze zelf bepalen in welk weiland ze willen staan en als ze willen kunnen ze rondjes achter elkaar aan rennen Zondag waren we eigenlijk uitgenodigd voor een ritje in Lunteren met Chantal en Bo, maar zaterdag was het dus nog ruim 20 graden en zon, zondag kwam de temperatuur niet boven de 9,5 graden en had iemand de kraan aan laten staan boven. Brrr…! Die rit hebben we helaas moeten uitstellen, de paarden mogen niet ziek worden. Maar zodra het mooi weer wordt, gaan we meteen! Chantal, we komen d'r aan hoor!

Michael had afgelopen week ook hoop actie voor zijn weiland. Woensdag moest hij naar de smid, ik reed naar het weiland, maar de weg was afgesloten. Nou, omrijden dan maar, maar ook vanaf de andere kan was de weg afgesloten. Precies voor zijn weiland hadden ze de weg compleet weg geschraapt tot een meter diep, komt neem ik aan nieuw asfalt. Als hij ooit later schrikt van een vrachtwagen, stelt hij zich aan, dit moet een hels kabaal zijn geweest. Van tevoren even bij de supermarkt en een grote bak met worteltjes gekocht, als omkoop materiaal. Ik had op de stal gehoord dat als hij in de paddock gevangen moest worden, hij zijn halster slecht aan wilde. Ik was goed voorbereid, maar uiteraard was dat niet nodig, ik had het kunnen weten. Hij kwam vrolijk naar me toe, halstertje om en hij liep mee. Hij vond de draden wel erg eng, maar dat is alleen maar mooi! Wegblijven bij die dingen, vooral midden in de nacht Hij doet het echt om en om, de ene keer is hij een draak bij de smid die alles uit de kast trekt en de andere keer een engeltje. Vandaag hadden we het engeltje. Hij was lekker zijn worteltjes aan het knabbelen en liet alle voetjes rustig bekappen. Alleen bij de laatste was hij het even zat, maar voor een worteltje dan toch maar. Weer terug het weiland in en heb ik de mannen de overgebleven worteltjes gegeven. Dat konden ze wel waarderen. Volgens mij krijgen ze vaker lekkere hapjes, want ik zag langs de zijkant een heel net gesneden appeltje liggen. Bij Bella word ik er woest om als ze haar bijvoeren, Michael is weer een heel ander verhaal. Die groeit nu zo hard, hij kan het prima hebben en ik vind het goed dat hij in contact komt met mensen op deze positieve manier. Lekker snacken!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.