Home » Blogs » Blogs 2012 » Hard aan het werk

Hard aan het werk

Gepubliceerd op 18 juni 2012 om 13:43

De afgelopen twee weken heb ik een grote zoektocht gehad naar een geschikt zadel voor Bella en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik heb een prachtig miniatuur zadel gevonden, daar een mooie singel van de kleinste maat die ik kon vinden bij gezocht en een stel kinderbeugels en riemen. We hebben het gister voor het eerst geprobeerd en het ligt bijna goed. Helaas heeft ze op het moment ‘hier en daar’ wat extra kilootjes waardoor het zadel niet honderd procent ligt zoals ik zou willen, maar ik ben al heel hard aan het nadenken hoe ik dit tijdelijk kan opvullen. Het schuift nu naar voren waardoor het wat gaat kantelen. Het is al niet zo’n grote maat, maar dan blijft er helemaal geen ruimte voor Paula over in het zadel. Ik heb al wel een paar ideetjes, morgen maar eens wat proberen! Vanavond heeft Bella een spannende avond, duim je met ons mee?

Nikita is de afgelopen weet flink aan het werk gezet, bijgezet longeren, rijden en een klein beetje buiten rijden. Ze begint weer wat vast te zitten, dus het is maar goed dat de ostheopaat morgen komt. Ik kan het altijd merken tijdens het poetsen als ze veel reageert op probleem gebieden en met rijden begint ze stijf te lopen. Gelukkig kan ik tegenwoordig heel veel zelf met allerlei massages, maar kraken kan ik niet. Wordt misschien maar eens tijd dat ik dat ga leren ;)

We hebben wel ontzettend geluk gehad met het weer de afgelopen week, want ik heb heel veel in het zonnetje kunnen rijden. Woensdag was een vriendinnetje van een van de buurjongens bij de bak aan het kijken, Nikita had dat ook door. We gingen al lekker en toen ze door had dat mensen haar aan het bewonderen waren, werd daar ff een tandje bijgezet. Wauw, wat voelt dat paard dan geweldig, met je pinken te rijden en denken aan een hulp is al voldoende. En dan te denken dat ze ons geen schijn van kans meer gaven! Zaterdag was het flink aan het waaien, dus toen waren overal spoken. We hebben nog redelijk gereden, een paar goede passen op het einde eruit en stoppen met die handel.

Ze was ook aardig aan het hoesten en als ze lange teugel kreeg zag ze ineens overal enge dingen. Wat een boef! Zondag een buitenritje met Paula en Bella gemaakt over de dijk. Bella heeft maar korte beentjes en heeft nou niet een geweldige conditie, ze is gewoon wat langzamer. We hebben wel een paar passen draf kunnen doen, maar dan was Bella weer een paar honderd meter achter. Veel energie die ik tegen moest houden, wat resulteerde in weer wat Totilas passen. Eenmaal thuis, Nikita direct door naar het weiland en met Paula en Bella door naar achter de bak in. Daar hebben ze voor het eerst samen een galopje gemaakt. Voor Bella was dit de allereerste keer dat ze onder het zadel met een ruiter in galop ging. Het duurde ook even voordat ze zover waren. Paula was wat aan het twijfelen, Bella wist het niet zeker, maar op een gegeven moment hebben ze allebei alle moed bij elkaar geraapt en daar gingen ze. En ja hoor, Bella enthousiast en Paula met een dikke glimlach door de bak. Uiteindelijk heb ik ze moeten vragen om toch maar te gaan uitstappen, want ze wilde niet meer stoppen.

Als kleine Mike toch eens wist wat hem nog te wachten staat haha! Hij staat nog steeds lekker in het weiland met zijn vriendjes. Hij heeft zich heel goed gepositioneerd in de groep. Probeert de leider niet naar het hoofd te stoten, maar heeft vriendjes met hem gemaakt en blijft lekker close met Fellow en Colour. Alweer een jaar en drie maanden, dat betekend dat we op de helft zijn. Met 2,5 jaar kunnen we rustig eens beginnen met wennen aan bepaalde dingen spelende wijs. Daar is hij denk ik wel voor in.

Morgen Bella jarig, wordt ze alweer 8 jaar. Wat gaat de tijd toch snel zeg! Kan me de tijd nog zo goed herinneren dat ze als klein propje van 5 maanden aan kwam waggelen, kleiner dan een grote hond. Kleine meisjes worden groot!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.