Home » Blogs » Blogs 2012 » Kraken

Kraken

Gepubliceerd op 25 juni 2012 om 13:38

Het was deze week weer tijd voor Nieks driemaandelijkse kraakbeurt. Ze werd flink onder handen genomen, ze begon alweer wat vast te zitten, maar vond het allemaal prima. Ze vertrouwde de ostheopaat compleet en die mag alles met haar doen. Tja, ook niet gek als je ziet wat deze ostheopaat voor haar betekend heeft. Van een in elkaar gekrompen paardje die altijd pijn had tot het bruisende paard wat er tegenwoordig voor mij staat. Ik houd haar lijf zelf ook redelijk bij met mijn massage technieken en haar massagepad, dat gaat heel goed. Haar rug lekker soepel houden gaat ons nu aardig goed af. Als ik niet uitkijk gaat ze namelijk op haar heup vastzitten en dat compenseert ze dan weer bij haar schoft. Dus vooral die twee plekken goed in de gaten houden.

De ostheopaat vond haar weer met sprongen vooruit gegaan, ze kon merken dat ze helemaal op haar plekje was waar ze nu staat. In maart vond ze haar al positief ontwikkeld, maar nu we vijf maanden daar staan is er geen ontkennen meer aan dat haar nieuwe plekje haar heel goed doet. Ze is een heel tevreden en fijn paard geworden. De paarden vond ze beide een hele positieve, rustig vibe om zich heen hebben. We hadden het nog even over Michael en dat hij Niek op zou gaan volgen. Begon ze te lachen en zei, dat paard van jou is net onkruid, wat ook gebeurd om haar tegen te houden, die is niet te stoppen, jij hebt straks twee rijpaarden. Tis net onkruid! Uhm, ja, dat idee had ik ook al hahaha! Ik zie het al voor me, twee oranje konten in een tweepaardstrailer, daar wordt je toch warm van vanbinnen.

Naast sportpaard, weidemaatje en kippenverschrikker is Nikita tegenwoordig ook kinderpony. Ze kan er geen genoeg van krijgen als de kinderen haar borstelen. Staat muisstil te wachten tot haar kleine 2jarige vriendinnetje klaar is met haar benen te borstelen en haar vierjarige vriendje haar staart borstelt. Soms gaat het nog wel eens wat harder dan eigenlijk de bedoeling is, maar daar maalt ze niet om. Moet ik eens doen hahaha, ik krijg een boze blik hoor :) Maar Zoë niet, die mag alles. Even met dat grote hoofd naar beneden voor een kusje van Sem en dan is ze weer helemaal blij. Wat een paard!

Met Bella gaat alles heel erg goed, zo trots op mijn kleine meisje. Er is van alles bij haar aan de hand. Maar even beginnen bij de makkelijkste dingen. Het zadeltje hebben we steeds beter passend, ik heb een onderlegger gemaakt die doet wat hij moet doen. Nu alleen nog even perfectioneren. We hebben alweer een lekkere buitenrit gemaakt en in het weiland gereden. Zowel Bella als Paula blijft nog een beetje aftasten hoe en wat, maar we komen er wel. Inmiddels heeft Anne vakantie, dus die kan ook weer leuke dingen met haar gaan doen in plaats van zich helemaal in de rondte leren. Bella krijgt het nog druk! Mag ook wel, want d’r moeten een paar kilootjes vanaf. Of toch maar niet ;)

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.