Home » Blogs » Blogs 2012 » Blij nieuws

Blij nieuws

Gepubliceerd op 3 juli 2012 om 13:23

Ik heb nog even gewacht met dit blogje tot vanavond, want ik wist niet wat de uitkomst was van ons bezoekje aan de dierenarts. Stiekem wist ik het, hoopte ik het, maar het was nog niet zeker. Vanavond Bella op de trailer naar Valburg en daar stond Erik Bergman van de Lingehoeve op ons te wachten. Nou ja, niet speciaal op ons, want er waren nog tig andere merries die daar voor hem waren, maar die zagen we niet eens. Bella kon namelijk drachtig zijn!

Heel lang heb ik getwijfeld of ik het wel of niet zou doen en heb een paar weken geleden de knoop doorgehakt. Ik maakte met haar op vrijdag de afspraak 'als ik je hengstig zie, doe ik het!' Voor mij soort van veilig, want ik zie haar nooit hengstig, pas 1x gezien en dat was de avond voordat ze naar Goldstar ging. Vrijdag avond op mn gemakkie op de bank hengsten kijken, dr stond een hele leuke, met alle premies en Marshwood papier hier vlak bij zelfs! Alsof ze het wist, prompt zondag hengstig. Belofte maakt schuld en dinsdag (Pinksteren zat er tussen) gebeld met de hengsthouder van mijn keuze. Was die toevallig in de buurt en stond twee uur (!) later al bij ons aan de weide met de hengst. De prachtige kleine maat Shetlander Zegmar van de Zandkamp. Ik ben van mijn geloof gevallen, want geloof het of niet, het is ditmaal geen vos, nee nee. Het is een valk! Het is allemaal in een stroomversnelling gegaan, maar misschien maar goed ook. Gewoon ogen dicht en er voor gaan! Zoals ik al eerder zei, soms moet je dingen gewoon doen en vertrouwen hebben. Dat was dit dus :)

Alles is voorspoedig gegaan en vandaag na 5 lange, hele lange weken wachten stonden we in de rij voor een echo. Drie merries op rij voor ons allemaal niet drachtig, ik begon em wel wat te knijpen hoor! Bella in de opvoelbox en... DRACHTIG! De dierenarts herkende ons van twee jaar geleden van ons Youtube filmpje en was blij verrast om te zien dat dit Bella was. Hij wist ook nog van de vorige dracht en dan voornamelijk de afloop, maar hij wist het zeker, deze was kerngezond! Dat hoor ik graag van een dierenarts. Hij wilde ook nog even met mij en de echo op de foto, lachen! Ik moest voor de echo gaan zitten en de assistente moest een foto maken hahaha! Hij is prachtig geworden. Helemaal in de wolken naar huis gereden. Je kunt het nog niet echt zien dat het een veulentje is hoor, ik wil over een week of wat als hij 50-60 dagen is, nog een keer terug, voor nog een tweede echo. Dan kun je hem echt goed op de echo zien en het hartje zien kloppen. Dat vind ik zo'n mooi moment. Ik wil sowieso nog na de 40dagen een echo laten maken voor controle, dus zo pretecho is het nou ook weer niet. Naja, mss toch wel gewoon een goed excuus.

We zetten 4 mei 2013 in onze agenda, hopelijk mag ik dan Junior 2.0 ontmoeten. Het zal ergens in de eerste week mei worden, maar het is makkelijker om een echte einddatum te hebben om te vertellen. Geen voorkeur, geen speciale wensen, alleen dat het een gezond veulentje wordt. Met de looks zit het wel goed als je naar papa en mama kijkt ;) Ik lag me kapot als het een zwart bonte wordt, binnenpretje haha! Daar komt ook nog eens bij dat het met Nikita zo goed gaat, die loopt zo heerlijk op het moment, ik heb ons opgegeven voor een dressuurwedstrijd in Kootwijk op 12 augustus. Twee proefjes, gewoon ouderwets knallen. We hebben nooit echt ons afscheid kunnen rijden, maar dat gaan we nu wel doen. Wij zijn alle twee wedstrijd fanaten, dus straks helemaal in ons element, ik heb er nu al enorm veel zin in. Geen zenuwen, want ik weet dat het goed zal gaan met ons als combi, of we nou een goede proef rijden of niet. Het wordt geweldig! Nog een keer genieten met haar, ik hbe een rotsvast vertrouwen in deze dame. En zij vindt het ook mooi, zodra ik met dat witte dekje aankom weet ze al hoe laat het is en groeit ze 10 centimeter. Showkikkertje ;) Niets houdt ons tegen, welke diagnoses we ook krijgen!

Ik durf mezelf niet te knijpen, droom ik? Een jaar geleden had niemand dit durven bedenken. Toen was mijn wereldje behoorlijk zwart getint. Geen veulen en geen rijpaard meer, zomaar ineens in 1 maand. Als je mij verteld had dat ik dit vandaag zou typen, had ik je gevraagd wat je op had en dat je misschien maar wat moest minderen. The best things in life are free!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marlous
6 jaar geleden

Wow, Marlies wat een super goed nieuws!!
Ik heb morgen weer iets leuks te vertellen, maar zal ook zeker een teleurstellend gezicht krijgen.. Ze wilde juist weer eens naar Isabella toe had ze me gezegd deze week !
Dat komen doen we zeker, maar dan om lekker te knuffel en te verzorgen!

x Van Marlous en Jill