Home » Blogs » Blogs 2012 » Nederlandse zomer

Nederlandse zomer

Gepubliceerd op 16 juli 2012 om 13:12

Met Bella gaat het goed in de nieuwe groep, ik vind haar eigenlijk bijna altijd midden in de kudde. Soms merk ik nog dat ze zich niet helemaal op haar gemak voelt, maar dat is bijna weg. Flip laat haar zo goed als met rust en de andere twee dames staat ze zelfs vaak mee. Ukkie is helaas nog niet terug, ik heb geen idee hoe het met haar is helaas :( Afgelopen vrijdag was haar staart alweer helemaal plakkerig en vies, dus even gewassen en meteen de manen meegenomen. Die helemaal netjes weer een scheiding in gemaakt en hops de vlechten er weer in. Ze heeft het tot nu toe keurig gehouden, want er is nog geen vlechtje uit! Afkloppen. Verder zijn we ook lekker aan het fietsen, ik heb echt het idee dat ze langzaam wat kilootjes aan het kwijtraken is. Gelukkig maar.

Nikita heeft niet veel gedaan deze week. Elke keer als ik wilde rijden, was het aan het plenzen. Fijn joh, die zomer van ons. Maar ik heb het toch voor elkaar gekregen om nog even een plekje te vinden om lekker te gaan rijden en de proef te oefenen. Wat is dat toch heerlijk om met haar een proefje te rijden. Alles gaat vanzelf, ze liep alsof ze toen al voor de winstpunten ging. Zo leuk! Twee proefje achter elkaar, het zijn B proefjes, maar als je al zo’n tijd niets hebt gedaan, kan het wel pittig zijn. Rechterhand, E afwenden, overgang arbeidsstap, B rechterhand en arbeidsdraf, Tussen F-A arbeidsstap en A afwenden. Nou, ongeoefend, ik geef het je te doen! En het hals strekken, ik zeg altijd maar zo, als je goed kunt hals strekken, kun je echt rijden. Dus we zijn aan het oefenen. Zondag nog even in de bak, maar nu we steeds meer conditie en spieren aan het opbouwen zijn en ze sterker wordt, haalt ze ook wel weer eens geintjes uit van vroeger. We zitten op de rechter volte in de galop en ineens komt er een bok uit, ik kon nog net blijven zitten. De boef!

Michael op zondag samen met Sylvia bezocht, die schrok zich een hoedje hoe groot hij al is. Hij groeit ook echt als kool op het moment. Nu stond zijn kont ineens weer een stuk hoger, beetje uit verhouding allemaal. Heerlijk even met hem geborsteld en geoefend met zijn oren en ogen aanraken en zijn benen borstelen. Hij vindt alles lekker, dus geen probleem. Ondertussen heeft Sylvia een paar hele mooie foto’s van ons gemaakt en later nog een paar actie foto’s. Die gekken waren opeens aan het rennen en springen, wat een sprongen kan die gozer maken!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.