Home » Blogs » Blogs 2012 » Evacueren maar weer

Evacueren maar weer

Gepubliceerd op 27 december 2012 om 21:46

We hadden een rustig begin van de week. Niets gek, beetje rijden met Nikita en Bella heeft een paar avonden achter het huis gestaan om even op te drogen en lekker hooi en slobber te eten. Want de regen kwam met bakken naar beneden...

De bak is verzopen, dus rijden doen we voornamelijk buiten op de weg in het dorp. Nikita en ik zijn al frequent geziene gasten en Zanciro volgt ons braaf. Dat wordt ook al steeds meer een buitenpaard. Lekker over de dijk rijden, beetje kriskras door het dorp, wij vermaken ons wel. Ook goed voor haar pezen en hoeven. De instructrice is even met vakantie, dus we moeten zelf een beetje aanklooien. Ik had tijdens een van onze ritten een heel mooi stukje gras gevonden naast de dijk om te kunnen trainnen, leek me ideaal voor de lessen. Uhm, ja... Totdat de Rijn al die regen niet meer aankon en als een gek ging stijgen. Weg mooi plekje om te rijden.

Ik had de stijgende Rijn al gezien de laatste dagen en hield het weiland van Bella goed in de gaten. Ze staat nu gelukkig aan de 'veilige' kant van de dijk, dus ik maakte me stukken minder zorgen dan vorig jaar. Maar afgelopen zondag was het dan toch raak. Het kan nooit eens een keertje gepland gaan, ik kreeg een telefoontje dat ik haar binnen twee uur weg moest hebben. Terwijl ik op Nikita zat en het vanaf dat moment nog zeker minimaal een uur zou duren voordat ik bij haar was. Dus de hulptroepen ingeroepen. Anne gebeld en die heeft Bella opgehaald en bij mij thuis afgeleverd, dus die stond binnen no time veilig. Paul gebeld dat er een pony aan kwam en daarna rondbellen waar ze naar toe kon. Gelukkig vond Kim het leuk om haar weer als logee te krijgen. Aangezien ze dan 's nachts buiten zou blijven, ging Dumpey ook weer mee. Dumpey opgehaald en bij Bella neergezet. Nog even wachten tot ik ze zou brengen en toen de trailer op. De prinsesjes kwamen aan en de grote gingen op stal, konden de meisjes alvast de weide even verkennen. Volgende dag ging de kennismaking eigenlijk heel goed, even wat gaas gehaald om het weiland Shetlandproof te maken, stroom op de draden en onderdeurtje van Floortjes stal open zodat ze weg konden vluchten als het moest. De meisjes stonden bijna de hele eerste dag in stal. Niet omdat ze zich niet fijn voelde in het weiland, maar gewoon, omdat het kon. Hoezo, paarden willen niet op stal. Nou, ik heb er inmiddels al twee die het tegendeel volmonding toegeven.

Mijn eerste week vakantie en ik heb geloof ik nog geen dagje uit kunnen slapen. Maandag ochtend om 7.00 uur de wekker voor de kennismaking, dinsdag eerste kerstdag en familiebezoekjes, tweede kerstdag een massage afspraak waarbij foto's gemaakt worden voor mijn nieuwe website www.gentletouch-sportmassage.nl (Die worden volgende week verstuurd en dan is ie compleet) en vanmorgen vroeg op om weer van alles te regelen voor de pony's. Leuk joh, pony's, ik kan het iedereen aanraden Knipogen.

Het heeft ook weer voordelen dat Bella bij Nikita staat. Het is erg gezellig voor de meiden, dat is één, maar ik kan nu ook makkelijker met hen samen gaan rijden. En niet onbelangrijk, Floor vind rust bij de meisjes als Niek en Zanciro samen op buitenrit gaan met ons. Toch wel handig!

De kleine buikdreumel is flink van zich aan het laten horen en wil ook met iedereen kennis maken. Net als de vorige keer is een hapje eten bij mams de trigger om hem te laten bewegen en dat doet hij dan ook graag. Net als zijn broertje, alleen heb ik bij hem het idee dat ie zelfs nog een stukje energieker is. Druk in de buik, rustig dr buiten, zoiets was het toch...? Nog maar 126 dagen en dan gaan we het meemaken.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.