Home » Blogs » Blogs 2012 » Geslaagd!

Geslaagd!

Gepubliceerd op 17 december 2012 om 14:50

De afgelopen week stond vooral in het teken van mijn aankomende examen. Maar aangezien mijn examen veel inbreng nodig heeft voor mijn paardjes waren zij de afgelopen week grote hulpen. Erg fijn :) En ik heb het vrijdag dan ook met glans gehaald!

Maandag samen met Wanda Nikita helemaal van voorpluk tot staart gemasseerd, voor ons beide even goed doornemen wat de handelingen en de volgorde waren. Nikita houdt totaal niet van compressie, dat is het met je handpalm over de spieren wrijven. Gebeurde NIET! Maar ze was weer snel om als we met de drukpunten begonnen, vond ze heerlijk. Geven en nemen noemt men dat geloof ik, toch? Het verkeer zat ons compleet niet mee, dus voor we weer terug waren was het goed en wel bijna 4 uurtjes verder. Maar wel super geoefend!

Dinsdag met Bella en Paula een ritje wezen maken voor de sulky. Onze Shetlanderrit van 13 december komt steeds dichterbij, dus ze moet wel goed klaar gestoomd worden. Ik begin wel een beetje te twijfelen hoe ze straks over een maand zal zijn. Ze begint nu al behoorlijk dik te worden, de uk is flink aan het groeien en als het niet gaat dan blijft ze thuis. Vooralsnog blijven we lekker doortrainen met mate. Lekker actief en soepel houden wordt ze alleen maar beter van. Na het ritje met Bella snel naar huis, stickers ophalen en stickeren bij Nikita. Alle spieren met hun Latijnse namen, de functies die ze vervullen en de plekken waar ze zitten oefenen op het paard. Dat zit er inmiddels wel aardig in.

Woensdag had ik een dagje vrij genomen om nog even extra te gaan oefenen op paarden die ik niet kende. Ik had bij de stal van Michael gevraagd of ik daar twee pony’s mocht gebruiken. Dat was geen enkel probleem, ze hadden er wel 40. Ik heb het toch bij die twee gehouden. Ik dacht even fijn een ochtendje oefenen op mijn handgrepen en volgorde. Die manege dacht, fijn een masseur! Dus ik kreeg me toch twee gevalletjes…! De eerste was een Palomino merrie van 7 die vast had gelegen in haar box en wat pijn in haar rug had. Mijn hemel, wat zat die vast. Ik had haar bijna tegen het plafond als ik bepaalde plaatsen alleen maar aanraakte. Haar helemaal gemasseerd en nu moet ze wachten op de ostheopaat die half januari komt. Daarna een hele stramme merrie van 28 jaar, dat was ook flink aanpoten. Uiteindelijk vijf uur verder, twee paarden gemasseerd en heel veel geleerd! Nog even bij Michael langs om gedag te zeggen, maar ik was echt compleet op. Dan gaat er zoveel energie in die massages zitten, ik moet echt eerst even opladen.

Donderdag een avondje op de theorie gestort. Eerst de spieren en functies nog een keer doornemen, daarna de DVD kijken met mijn lijstje erbij en toen het boek nog een keer doornemen van A tot Z. Om half 10 was ik er helemaal klaar mee, spullen voor de volgende dag bij elkaar gezocht en naar bed. Fris en fruitig weer op vrijdag!

Vrijdag begonnen met de theorie, daar een uur op 26 open vragen zitten pennen, met een heel net resultaat van 7,8. Na de theorie de stal in, tijd voor het stickeren. Zoals verwacht zat dat er prima in en een dikke 10! Toen was het middag en kregen we een paard toegewezen. Ik kreeg Rodanthe, een merrie die de afgelopen weken erg veel last had van haar achterhand en vooral haar heupen. Daar mocht je niet eens naar wijzen. Duss… Al bij het eerste voorbeen begon de ellende dat ik wel even met mijn handen in het haard zat. Toen bedacht dat ik het gewoon op mijn manier ging doen, de examinator dit ook verteld en het was goed. Zolang ik de massage maar tot een goed einde bracht mocht ik bij dit paard improviseren. En ik heb dus mijn beste commentaar en punten gekregen voor de achterhand. Uiteraard ook een groot aantal keren weg moeten springen voor een been dat ineens door de lucht heen vloog om mij te raken of tanden die heel rap op me af kwamen, maar ik heb het overleefd en het paard ook. Alle handelingen gingen in overleg met de merrie en ze was onverbiddelijk als ze het er niet mee eens was. We zijn de massage geëindigd met het kneden van de achterhand waarbij mijn paard volledig ontspannen stond te slapen onder mijn handen. Ik was erg tevreden en de examinatoren ook, ik kreeg een Goed cijfer. Dat was dus een zeer geslaagd dagje! Nu in februari verder, maar ondertussen flink oefenen.

Zaterdag was voor Michael een grote dag. We hebben zijn eerste boswandeling gemaakt! Het was niet ver, even het terrein af, langs de tennisbanen, klein rondje, maar precies genoeg voor het goede gevoel. Hij vond het geweldig! Het terrein af ging nog een beetje twijfelend, maar ik liep gewoon door. Eenmaal in het bos liep hij heel vrolijk naast me mee en vond het prachtig. Zeker voor herhaling vatbaar! Later ook nog even met Nikita en Zanciro en Kim een ritje gemaakt door Winssen. Ze hebben de omheiningen van de dijk weilanden weggehaald waardoor het nu een grote sprint baan is geworden. Heel erg verleidelijk, maar aangezien het soms onvoorzien zomaar heel glad kan zijn, toch nog maar niet. En ik ken mezelf, draven, harder draven, zacht galopje en voor ik het weet zijn we aan de andere kant van het dorp haha! Nog even geduld.

Pfff, de rust is weer terug, de druk is eraf. Nog een weekje aan het werk en dan heerlijk twee weken vrij. Lekker!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Richard
7 jaar geleden

Die vakantie heb je wel verdiend!