Home » Blogs » Blogs 2018 » Daar zijn ze dan!

Daar zijn ze dan!

Gepubliceerd op 29 april 2018 om 23:42

Het harde werken werd vandaag beloont, alle vier staan ze goed en wel in het nieuwe weiland. Wat een heerlijkheid om ze daar rond te zien lopen zeg!

De hele week gonsde het al door mijn hoofd, de verhuizing zat er nu toch echt aan te komen.

Donderdag had ik vrij genomen om te klussen, dus woensdag avond begon mijn extra lange Koningsdag weekend. Donderdagochtend vol goede moed naar het weiland. Daar heb ik samen met Astrid en Imke de klussen gedaan om het weiland klaar te maken voor de verhuizing. Ik heb de stal en de hooiplaats netjes gemaakt, Astrid heeft zich met hulp van Imke super ontfermt over al het prikkeldraad (het weiland is een hectare groot!) dat weg moest en ik heb al het gaas nagelopen, vastgespijkerd waar nodig en een stuk vervangen. Het weiland was klaar om paarden in te zetten.

Vrijdag heb ik mij gestort op mijn spullen in Horssen. Wauw, ik heb echt heel veel spullen ben ik achter gekomen! Alles uitzoeken, ordenen, inpakken, waar nodig weggooien (dat was niet zo heel veel nodig, want je weet nooit of iets misschien nog van pas komt in de toekomst he) en alles klaarzetten om zo de trailer in te schuiven. Pfff... Vier uur later en toen was ik eindelijk klaar! Voorbereiding is 95% van het succes zullen we maar zeggen.

Trailer aankoppelen en alvast de marathon wagen mee naar huis. Het eerste stukje verhuizing is begonnen. Vroeg naar bed, druk weekend voor de boeg waarbij de trailer zondag avond pas weer afgekoppeld wordt!

Zaterdagochtend Koningsdag, maar dan een beetje anders. En Lina is jarig! Vroeg op, eerst heel veel hooi halen. Ik ga een voorraadje opslaan en even zien hoe lang ik daarmee ga doen. Ik heb serieus geen idee hoeveel ze gaan eten. Ze hebben een weiland vol gras, geen idee of ze ook nog zin hebben in een lekker hapje hooi. Zal wel niet. Rond 11.00 uur waren Jessica en Luuk er met de trailer. In minder dan een kwartiertje stond alles in de trailer en waren we onderweg naar Heelsum. Dat was het voordeel van het werk van vrijdag. In Heelsum alles uitgeladen en een tijdelijk plekje gegeven. Nou ja.. Bijna alles. Mijn kasten waarvan ik dacht dat ze net wel zouden passen, paste NET niet. Jammer joh! Gelukkig wilde mijn stalgenootje Marleen wel ruilen, haar kleine kast voor mijn grote. Allebei blij! Terwijl Jessica en ik ons ontfermde over wat nu waar moest komen omdat de kasten niet paste, heeft Luuk even in zijn eentje de hele trailer hooi leeg gehaald en opgestapeld in de opslag!

Nu waren er nog vier missende onderdelen in de weide, drie vossen en een valkje. Nog een paar uur wachten dan maar.

Vandaag was het dan zover, D-Day! Op tijd naar stal, kasten weer terug gezet op hun eigen plekje, maar nu met een nieuwe eigenaar. Ik was natuurlijk best zenuwachtig, dus ik heb de paarden nog even mee laten gaan naar buiten, zodat ze daar nog even konden lopen. Trailer weer ingepakt en wachten op de Landrover van Astrid die haar tweepaardstrailer meeneemt. Pony's in mijn trailer, paarden opgehaald uit de weide, Nikita meteen in de trailer gezet en Mike liep er eigenlijk zo achteraan na een kleine aanmoedigende tik tegen zijn billen. Eenmaal aangekomen in Heelsum, uitladen en het land in. Wat waren ze blij! Lekker rennen, Mike voorop zoals hij dat graag doet, pony's en Niek er achteraan. Heerlijk! We hebben eerst even van het plaatje genoten van de kennismaking met het weiland. Daarna kwam Gerard om een boom in mijn toekomstige longeerring om te zagen, ik heb zoveel plannen.

Ik ben de rest van de middag alleen in het weiland gebleven. Gekeken hoe de paarden als mini kudde het weiland aan het ontdekken waren en lekker aan het spelen waren terwijl ik alle spullen een plekje heb gegeven. Er was uiteindelijk zelfs plek voor mijn HCA in het opslaghok (Jaja, Imke, toch wel haha!), maar hoe lang ik ook wachtte, de kudde wilde niet naar voren komen bij het schuilstalletje en bij het water zag ik ze ook niet. Toen heb ik Nikita maar even meegenomen naar voren aan het halster en de rest volgde netjes. Ik heb ze aan de hand laten zien waar het hooi hing, de schuilstal en het water. Na het eten nog even terug, ze stonden heerlijk rustig in het avond zonnetje te grazen. Wel jammer dat de eerste nacht dat ze buiten staan, het echt flink aan het regenen is, maar goed.. Dan hebben we dat maar meteen gehad zullen we maar zeggen.

Een groot dank je wel aan iedereen die heeft geholpen met de verhuizing, in het bijzonder Astrid, Imke, Gerard, Jessica en Luuk, super bedankt voor jullie hulp!! Zonder jullie was het allemaal niet gelukt.

Welkom in Heelsum!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Astrid
een jaar geleden

Lieve Marlies, pony's en paarden.
Wat heb je hard gesjouwd om jouw eigen wei netjes in orde te maken.
Wij wensen jullie heel veel geluk en plezier op deze fantastische plek.
Natuurlijk hebben wij je graag geholpen, zoals je ook voor ons altijd klaar staat.
Lieve groetjes van Imke, Astrid en Gerard.