Home » Blogs » Blogs 2016 » Work hard play hard

Work hard play hard

Gepubliceerd op 20 mei 2016 om 22:47

Niet alleen de paarden getraind de afgelopen twee weken, maar zeer zeker ook mezelf getraind. Ook niet onbelangrijk! Ik ben vorige week maandag naar Otto geweest. Otto is het mechanische dressuurpaard en daar heb ik een rijles met een instructrice op gehad. Hele fijne les! Ik ben ook bij de sportschool in Wageningen geweest en daar ga ik beginnen met Ruiterfitheid. Dat wordt aanpoten, maar heel veel zin in!

Bella is flink meters aan het maken in voorbereiding naar de vierdaagse. We  hebben inmiddels alle omliggende plaatsen al eens bezocht en onveilig gemaakt. Altforst, Bergharen, Horssen en Boven (of Beneden… ik kan dat niet onthouden) Leeuwen hebben we al gezien. Nu de kilometers flink groeien per keer, gaan we steeds meer van de omgeving zien. We focussen naast de lengte van de rit ook op de hartslag. Ze doet het goed! We zijn ook nog in de bak bezig geweest, beetje dressuur oefenen. Moest er ook weer een keer van komen met de samengestelde wedstrijd in het vizier. Oefenen!

Met Mike heb ik een paar keer nu weer gewerkt in de longeer ring, beetje loswerken. Afgelopen maandag heb ik weer eens een lesje gedaan bij onze instructeur. Echt heerlijk gereden! Het voordeel is dat ze ons natuurlijk al bijna drie jaar begeleid en Mike echt goed begrijpt en mij daar goed mee kan begeleiden. “Bij een ander paard zou je nu zo doen, maar dat doen we niet, wij doen dit, want dat werkt voor hem” En inderdaad.

Lina heeft een mooie longeer training meegedaan met Bella. Ze was super jolig en eerst hebben de dames een paar minuten lopen dollen, rennen en bokken. Zo erg dat we in een flinke stofwolk stonden. Daarna wat tweespan longeer werk gedaan. Ze was braaf en snapt de commando’s heel goed. Knappe pony! Maar aangezien bij Lina de fun nog teeds het allerbelangrijste is, hebben we deze longeer sessie afgesloten met een selfie sessie. Haar specialisatie! Work hard, play hard he ;)

Nikita doet het goed, is erg goed bezig met gras eten en rond hangen in het weiland. Ja, dat is ook een dagtaak!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.