Home » Blogs » Blogs 2016 » De verhuizing zit erop

De verhuizing zit erop

Gepubliceerd op 7 mei 2016 om 22:12

Het was een flink paarden weekje! Zo heb ik ze graag. Veel vrije dagen door hemelvaart op donderdag waardoor ik uiteindelijk maar twee dagen gewerkt heb, lekker hoor. Verhuizing, check. Inburgering, check. Eerste training thuis, check. Eerste training buiten de deur, check. Lina voor het eerst voor de wagen, dubbel check!

Afgelopen zaterdag was het flink aanpoten. Kleine pony’s, maar mijn hemel wat een zooi hebben die dames! In totaal drie keer heen en weer gereden. Eerst de wagens, toen terug voor de spullen. De kasten, dekenkist, nog een sulky en wat los spul. Toen terug voor het belangrijkste, de dames. Voordat ik ze meenam eerst nog even hun stalletje leeg scheppen. Prachtige potstal, zat echt top in elkaar en de bodem was helemaal precies goed. Foei wat een werk! Dames ingeladen en hop naar Horssen. Toen ze daar aankwamen even grazen op hun ‘oude’ weilandje, ze herkende het en stonden eigenlijk meteen rustig. In tegenstelling tot de rest van de paarden, die geen idee hadden wat daar nou ineens voor hun neus stond. Nou, gewoon. Twee Shetlanders :D Mike was blij verrast, hij herkende ze meteen.

De eerste paar dagen rustig wennen, paar uurtjes per dag in de weide met andere merries. Dat was wel even wennen, vooral voor Bel. Inmiddels hebben ze vriendjes gemaakt met de dames in het land en spelen ze minions van een van de merries. Wat een figuren zijn het ook haha!

Maandag even gelongeerd, woensdag een ritje van 11km gereden in de buurt (ik kan de temperaturen nog niet zo goed inschatten in de avond, ik zat wederom verkleumd op de sulky..), donderdagochtend voordat we naar het bevrijdingsfestival gingen met Mike gereden en vrijdag in een opwelling Lina voor het eerst tussen het lamoen gezet. Tuig op, hoofdstel in en de bak in. Eventjes gelongeerd en daarna ingespannen. Uiteraard geen enkel probleem en ze loopt zo weg met de sulky. Net zo’n talentje als haar moeder, appel valt niet ver van de boom. Toen we klaar waren was ze lekker op haar bitje aan het knabbelen, mooi!

Zaterdag een mooi ritje in Ermelo gereden. Mooi gebied, goede route, fijn te volgen bordjes en gezelligheid. We hebben 15km gereden, nou ja.. Ergens hebben we blijkbaar een bordje gemist en uiteindelijk op 14,5km uitgekomen. Prima :) Halverwege nog even materiaal pech, echt zo dom.. We reden na 10km een bultje op en ineens voel ik dat mijn sulky te ver naar achteren hangt, maar ik had het niet meteen door tot ik ineens mijn lamoen omhoog zie komen…! Maar dan moet je precies Bella hebben. Die gaat dan wel even stil staan terwijl ik achterover kiep de grond op. Tja, zij wacht wel even als ik stommiteiten uithaal haha! Was mijn staalkabel uit het bevestigingsding geschoten en was de boel helemaal los. Niets kapot, niets gebeurd, we moesten alleen even wachten tot mijn reparatieset werd gebracht (altijd mee, maar vandaag natuurlijk niet, moest de lunch toch ergens kwijt) en toen konden we weer door. Die pony is zijn gewicht in goud waard, toppertje! Nu eerst actie, mijn staalkabel vervangen. Even een kwartiertje oponthoud en daarna de rit weer fijn vervolgd. Mooi tempo gereden en de pony’s gingen mooi samen op. Met de leidsels losjes lekker over de bospaden gaan, zonnetje erbij, in de schaduw van de bomen en een heerlijk briesje. Genieten met hoofdletters!

Dit was ook de eerste week dat ik Nikita als enige nog in Hemmen heb staan. Ik was heel erg benieuwd hoe dat zou gaan. Maar dat blijkt te blijven gaan zoals het altijd ging. Voor ik naar Horssen ga, rij ik via Hemmen, ga daar even m’n gang met stalletje doen, voeren etc., paard borstelen en dan hoppa door. Ik merk dat ik net zoveel tijd voor haar heb en dat het prima gaat zo. Nikita begint zich steeds een beetje beter te voelen na het vertrek van haar vriendinnetje. Gelukkig maar!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.