Home » Blogs » Blogs 2015 » Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar!

Gepubliceerd op 10 januari 2015 om 23:01

Allereerst gelukkig nieuwjaar! Dat het maar een mooi jaar mag worden voor iedereen. Ik had gehoopt op fijne vorst maar helaas. Regen, regen en nogmaals regen... Fijne vorst, daarmee bedoel ik koude dagen waar je je prima op kunt kleden, droog, bevroren grond zodat de paarden weer het weiland op kunnen en een gezond zonnetje met blauwe lucht. Aaahhhhh, ja! Helaas is de realiteit ander. Gelukkig hebben we een binnenbak tegenwoordig!

Bella heeft de afgelopen dagen flink gewerkt, veel voor de wagen gelopen en fijne kilometers gemaakt. Een ritje in de storm (ja, die hebben we ook nog gehad) heeft er zelfs voor gezorgd dat we ons snelheidsrecord voor de wagen weer verbroken hebben, klein racemonstertje. Al een poosje ben ik aan het kijken naar een andere sulky. Een tijdje is wat zwak uitgedrukt, al bijna een jaar. Maar ik had mezelf het nog niet gegunt om hem ook daadwerkelijk te bestellen. Best veel geld enzo. Maar, afgelopen maandag heb ik mijn nieuwe HCA sportwagen besteld, helemaal happy!! Een zwart frame met gewelfde 8 spaakt wielen RAL 1018, een RVS lamoen, spoorverbreders en met een comfortabel stoeltje. Jaja!! Nu nog even wachten tot hij geleverd wordt. Ik hoop dat hij er is als we op 8 februari meedoen aan de Indoor Clinic Dag van Shetlander Menritten. Kunnen we mooi de blits maken.

Galientje is in de eerste dagen van het nieuwe jaar ook weer mee geweest naast de sulky. Onze jongste snapt inmiddels de bedoeling en vindt het niet meer dan normaal dat ze haar moeder even een handje helpt met het trekken van de sulky. En Bella op haar beurt om Lina te leren wat ze dan daadwerkelijk moet doen als ze er voor staat. Verslavend hoor die twee samen, echt gaaf. Vindt ze zelf ook, nooit vond ze het erg om achter te blijven als Bella wegging met de wagen, maar nu zomaar ineens wel. Nog 1,5 jaar wachten dametje ;)

Met Nikita deze week op de enige mooie dag heel toevallig afgesproken om een fijn ritje te gaan maken met ons stalgenootje. Genoten van het mooie weer en het rijden. Toch fijn dat we dat soort momenten nog even mee kunnen pakken!

Rijden met Mike gaat ook steeds beter, ik vind het prachtig! De afgelopen twee weken wat intensiever opgepakt samen met mijn instructeur. Los rijden gaat al als vanzelf, ik kan sturen, halthouden, voorwaarts, gebroken lijn, volte, van hand veranderen en dat alles in stap en draf. Net echt ;) En toegewerkt naar afgelopen vrijdag, voor het eerst zonder instructeur gereden! Ik moet eerlijk bekennen, ik vond het wel een tikkeltje spannend hoor. Het was de 10e keer dat ik op zijn rug zou gaan zitten, maar ik heb veel vertrouwen in hem. En hij in mij gelukkig. Van tevoren losgewerkt, hij heeft toch nog mijn spanning een beetje opgepikt. Nooit heeft hij met loswerken echt gebokt, maar afgelopen vrijdag liep hij door een plasje water bij de deur van de binnenbak en ging dr een paar keer van tussen, pfff.. Dat ik me even begon af te vragen of ik het wel moest doen. Maar goed, bodyprotector aan, cap op en niet zeuren! Ook al was het maar een rondje alleen in stap, maar ik wilde dit echt. Opstappen, keurig stilstaan, wegstappen, paar overgangen en hoppa drafje. Geen pas verkeerd, geen moment dat hij zich niet liet leiden. Wat een knapperd is het ook! Nu kunnen we dus ook met zn tweetjes aan de slag en dan kunnen we echt veel meer gaan trainen dan de één keer per week wat we tot nu toe hebben gedaan. Ik kan niet wachten, zoals hij zich opstelt wil iedereen wel een paard inrijden, geweldig!

Op naar een fantastisch 2015. Bella met haar nieuwe sully, Lina menpony in wording, Nikita lang leve de lol en Mike sportpaard in spé. Rijkdom hoor!