Home » Blogs » Blogs 2013 » Hittegolf

Hittegolf

Gepubliceerd op 23 juli 2013 om 23:03

En boem... Zomer! En niet gewoon zomer, nee hoor, een hittegolf! Wel lekker hoor, eindelijk een beetje zon. Goed, uiteraard is het wel wat overdreven en kunnen we het paardrijden op onze buik schrijven omdat het gewoonweg nu te warm is, maar laten we niet te veel zeuren. We waren klaar met de regen, kou en sneeuw, toch?

Over een paar dagen alweer drie maanden oud, wat vliegt de tijd. Galina is helemaal voor het echie inmiddels bij het stamboek. Een chip en een paspoort, allemaal in de pocket! De chip vond ze niet zo heel erg tof, maar het was meer toneel dan wat anders. Voordeel als zij op dr achterbenen staat, dan sla je een arm tussen haar voorbenen en laat je dr zo staan, kon die meneer er ook goed bij haha! We zijn alweer een week of drie verder en je ziet er al bijna niets meer van. Ze is ook bijna haar hele veulenvacht al kwijt, dat helpt ook. Heb haar nog wel even geholpen, met die warmte wordt je er niet blij van dat er zo’n donsvachtje op zit. Ze is ook een toverballetje gebleken. Langzaam werd haar vachtje wat donkerder, haar aalstreep meer zichtbaar en ze werd een echte mini Fjord. En toen ineens, zomaar zonder dat ik het verwachtte, kreeg ze prachtige zwarte benen! Echt zooooo mooi!! Ze is echt het perfecte merrietje <3 Die man van het stamboek bleef ook maar zeggen dat het zo’n mooi veulen was, en of moeders weer drachtig was. Nope, beter dan dit gaat het niet meer worden, waarom dan proberen ;) Ik zeg nooit nooit, maar voorlopig is het mooi geweest.

Bella doet eigenlijk nog steeds erg weinig, terwijl ik dat eigenlijk wel zou willen. Tja, komt er niet van, maar dat vindt zij niet zo erg. Wel heb ik me laten verleiden tot het kopen van een nieuwe sulky, namelijk een HCA. Hij is geweldig, wat een heerlijk karretje! Op dit soort momenten vind ik het wel jammer dat ze nog met zwangerschapsverlof staat. Maar toch al twee keer er voor gestaan, eerste keer gewoon voor het gevoel even heen en weer in de straat, maar hij stond nog helemaal niet goed, tweede keer al wat beter afgesteld, maar nog steeds niet perfect. Met het warme weer van de afgelopen tijd, ga ik haar er niet mee pesten. En hij moet nog een keer serieus afgesteld worden. Onze kleuren worden in ieder geval bruin/ geel, nog even kijken voor gele onderleggers, oornetje en bandages. We gaan dr voor! Ik heb ons opgegeven voor een Shetlander Menweekendje in oktober, dus we hebben een mooi doel gesteld. Oktober wordt een leuke maand, eerst op 5 oktober de premiekeuring, in ieder geval voor Galina en misschien ook Bella maar dat weet ik nog niet, en dan 19 oktober dat weekendje. Ben benieuwd!

Inmiddels heb ik de foto’s die van Lientje zijn gemaakt toen ze nog Golden Dun was, ingelijst. Maar iemand die haar van die foto’s kent, zou haar straal voorbij lopen op het moment. Daarom gaan ze 4 augustus weer op de foto. Fase twee, ik hoop dat haar benen dan helemaal verhaard zijn, want nu lijken het bonte beenwarmers :D

Nikita wordt vooral gelongeerd. Nou ja, zonder longeerlijn dan..  Vindt ze fijner, wat ze toont door beter te luisteren ;) Vooruit dan maar, ik schik me wel. Het ziet er wel mooi uit, ik hoef alleen maar te fluisteren en te wijzen. Heerlijk opgevoed paard! Het wondje op haar hak is eindelijk dicht, dat heeft nog een poos geduurd, denk toch echt wel een maand of twee. Stom klein oppervlakkig wondje, maar helen ho maar. Uiteindelijk helemaal uitwassen, dagelijks een dikke laag groene leem erop, dat deed het ‘em. Eindelijk! Nu weer haar erop en klaar. Qua rijden zijn we nog niet veel verder gekomen dan buitenritjes, lekker hoog tempo dat ze alles in dr lichaam gebruikt en galopjes onder de dijk. Daar zijn we ook gelukkig mee. Qua longeerwerk heeft ze er dagen tussen zitten, dan kijk ik echt met grote verbazing dat ze zo goed beweegt, een gezond paard zou er jaloers op kunnen zijn. Als zij nou niet met al die blessures gepest zou worden, zou ze een rasatleet zijn met hoge ambities. Maar goed, ambities hebben we nog steeds hoor, dat we niet in een ring verschijnen doet daar niets aan onder.

En Michael, de man van de clan. Wat een vent wordt dat! Hij is de lucht in aan het schieten en is continue aan het dollen en uitdagen met zijn vriendje. Leuk om te zien, maar gaat er soms wel pittig aan toe. Wordt ie hard van ;) Hij komt gelukkig ook goed aan, begint eindelijk wat spek op zijn botjes te krijgen. Hij vind het soms volgens mij wel raar dat ik zo veel bij de pony’s ben, ze staan naast elkaar, dus kunnen elkaar goed zien. Galina houdt erg van kusje geven en heerlijk knuffelen. Laatst zag ik hem echt naar ons staan kijken toen ik in het weiland zat en weer eens met Lien aan het smoochen was. Maar tja, hij wil alleen kusje op zijn voorhoofd, op zijn neus is verboden terrein. Net een klein ventje die geen kusjes van zijn moeder wil op het schoolplein haha! Laatst voor het eerst met hem in de rijbak gelopen. De afspraak is dat in de longeerring hij lekker gek mag doen, in de rijbak moet je je gedragen. Hij ziet natuurlijk de hele dag paarden in de rijbak onder het zadel, maar zelf was hij er nog nooit geweest. Dus maar eens aan een touwtje meegenomen. Hij vond het prachtig! Beetje rondjes gelopen, halt houden, snuffelen aan de hindernissen, witte opstapje naast hem ploffen, alles was prima. Paar dagen later heb ik hem zijn hoofdstel om gedaan, eerst maar over de oren geschoven, zonder het bit in zijn mond.  Hij vond het nog te spannend om het bit erbij in te doen, nog even wachten daarmee. Alle tijd! Zijn wormen vielen trouwens ook erg mee. Ik had een monster uitslag verwacht van de bloedworm telling, maar in plaats daarvan  had hij een luttele 200, nog maar net iets over de grens dat ze ontwormt moeten worden. Blijkt dat paarden rond de twee jaar resistentie tegen de worm op gaan bouwen en daarom kleine larfjes ontstaan. Had ik nog nooit van gehoord, maar dat werd me verteld bij het laboratorium. Tja, het zal wel dan. Hij heeft inderdaad geen larfjes meer in zijn mest, dus het zal wel goed zijn.

Voorlopig wat minder activiteiten, maar dat geeft niet. Gewoon even wat koeler weer afwachten, voor mij ook geen slecht plan. Tot de volgende keer!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »