Home » Blogs » Blogs 2013 » Uitbreek bengels

Uitbreek bengels

Gepubliceerd op 13 juni 2013 om 11:00

De dames zijn inmiddels goed ingeburgerd op de nieuwe stal. Ze zouden geen Shetlanders zijn als de eerste geslaagde uitbraak poging inmiddels geen feit is, maar ze stonden ook weer vlot achter de omheining. Het gras aan de overkant is ook in dit geval groener en wanneer Bella het gaas naar beneden duwde, zag Galina haar kans schoon om dr uit te glippen. Inmiddels hekjes aan de voorkant en overal het gaas versterkt met extra prikpaaltjes. Het zijn en blijven Shetlanders!

Alhoewel hij geen Shetlander is, is Michael gister ook uitgebroken. Hij dacht dat juist dat hij een spring paard was en over de draadjes heen kon. Hij staat op het moment even alleen, zijn maatjes zijn beide op werkvakantie om beleerd te worden wat helaas van beide samen viel en hij nu dus alleen staat voor het eerst in zijn leven. Maar daar had hij even geen zin in en sprong naar de andere kant om naar de merrie te gaan. Gelukkig verder niets gebeurd, maar ik hoop dat zijn vriendjes snel weer terugkomen. Dan verzint hij hopelijk geen gekke dingen meer. Meneer wordt wel steeds meer hengst, leuk om te zien dat hij zijn sprank weer terug heeft gevonden! Nu alleen nog meer gewicht erbij en ben ik helemaal tevreden.

Vorige week na een leuke lezing over dryneedling bij paarden gecombineerd met massage en zadelpassen met Bianca bij Divoza in Staphorst, heb ik voor Michael zijn eerste hoofdstel gekocht. Een simpel ding met lage neusriem. Gewoon een trainingshoofdstel dat hij aan krijgt als we leuke dingen gaan doen. De eerste tijd nog geen bit, eerst maar even zo wennen. Nog bescheiden en een Cob maatje meegenomen. Toen ik hem ging passen, bleek ik toch echt te bescheiden te zijn geweest, hij heeft nu al een Full maatje nodig! Dus ruilen en inmiddels hangt de Full versie in de kast. Nog niet geprobeerd, even een goed moment voor vinden. Ook is mij voor de tweede keer in de longeerring geweest, ik de camera mee voor leuke filmpjes. Hij begon met alleen maar stil staan en stappen, daarna wilde hij ook wel een paar rondjes draf en galop. Hij kreeg de smaak te pakken en ik heb de camera maar even aan de kant gelegd, want ik moest echt uitkijken waar hij en zijn lange benen heen gingen. Ik wacht nog even met nog een poging totdat hij weer gezelschap heeft in de weide, ik denk dat hij het dan allemaal wat beter kan doseren.

Nikita was de afgelopen week hengstig en had hier wat last van, ze was erg stijf en had moeite met het gebruiken van haar rug. Veel gelongeerd en weinig rijden. Jammer, want ik had natuurlijk net mijn houding en zit weekend gehad. Maar zeker toch nog even geoefend. Sylvia was mee en die heeft foto’s gemaakt voor mijn nul-meting, de zadelmaker komt volgende week om het zadel weer recht op mijn paard te leggen en dan hopelijk weer goed aan de slag! 

Afgelopen week nog twee kraamvisites gehad voor moeder en dochter. De eerste was zondag, Marlous met gezin kwamen even langs, de uk vond het wel wat spannend, maar gedroeg zich erg netjes. Op een gegeven moment werd ze erg baldadig en begon gekke bokkesprongen te maken, gekke pony! Ze hebben heerlijk gesmikkeld van de meegebrachte worteltjes, jummie! Dinsdag kwamen Chantal en haar moeder langs en die namen een prachtige zweetdeken mee. Ik had de kruiwagen het weiland in gereden om het weiland weer schoon te maken en toen werd pas echt duidelijk hoe hard Galina groeit. Een paar dagen daarvoor had ik een leuke foto van haar gemaakt terwijl ze onder de handvatten stond te schuren, daar paste ze nu ineens niet meer onder! Ben erg benieuwd hoe groot zij uiteindelijk gaat worden.

Gister met Bella en Galina voor het eerst echt scheidingstraining geoefend, Bella in de stallen gezet en met Galina een stukje wandelen. Even een rondje langs het gras tegenover en even de grote bak in om die gekke bodembedekking onder haar voetjes te voelen. Met een paar minuten weer terug, geen van beide leek hier veel problemen mee te hebben. Mooi! En ook mooi, gisteravond laat kwamen de bewerkte foto's van Galina's shoot binnen. Wat zijn ze prachig geworden!! Ik kan er gene genoeg van krijgen. Ik heb een mooi lijstje gekregen waar er 6 in kunnen, maar tot nu toe vind ik ze alle 35 prachtig haha! Dat wordt nog moeilijk kiezen ;)

Op naar een uitbreekvrije week waar de dames weer lekker aan het werk gaan.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »