Home » Blogs » Blogs 2013 » Welkom terug in Heteren!

Welkom terug in Heteren!

Gepubliceerd op 7 maart 2013 om 14:01

Vorige week was het eindelijk zo ver, Bella is weer terug in Heteren! Zaterdag heb ik haar en Dumpey opgehaald. Iedereen daar gedag gezegt en ze hebben netjes bedankt voor het logeren. Ik had de beslissing al genomen dat ze dit weekend sowieso terug zou komen, maar op woensdag vond de Rijn dat het ook welletjes was. Het weiland was nagenoeg droog. Ein-de-lijk! Een baal hooi erin, maar hier staat toch nog wel wat gras, dus de dames geven daar de voorkeur aan. Toch ga je, zonder het eigenlijk echt door te hebben, zo’n 3 tot 4 keer per dag langs het weiland. In de ochtend tijdens mijn rondje met Sam of in de auto naar het werk, als ik thuis kom van het werk, om haar eten ‘s avonds te brengen en later om de bakjes weer op te halen. Heerlijk!

Nikita weer een weekje rust achter de kiezen. Afgelopen vrijdag was onze bak weer goed en konden we longeren. Ik had haar aan de longeerlijn, maar ze liep helaas niet goed. Spiertje verrekt in dr achterhand denk ik. Ik dus iedere dag masseren en hopen dat het snel beter gaat. Krijg ik ondertussen berichten dat ze lekker aan het spelen en dollen is in de weide. Hahaha, ja uhm, hallo, daar werk ik me niet voor uit de naad ;) Nou ja, ze voelt zich in ieder geval wel goed. Einde van deze week weer even aan de longeerlijn en hopen op verbetering, dan kunnen we maandag weer naar de binnenbak.

Zondag een ritje door het bos op de Ginkel gemaakt, helaas niet met eigen spul, maar achterop de koets bij een enthousiast tweespan Shetlanders. We hebben de route uitgezet voor de volgende Shetlandermenrit op 17 maart. Bella gaat uiteraard niet mee, maar ik vond het de vorige keer zo leuk, net als de rest, dat we besloten hebben om nog een keertje te gaan rijden met zn allen. Oproepje geplaatst en de inschrijvingen bleven binnen stromen! Inmiddels zitten we op 16 wagens met ongeveer 35 personen die meerijden. Echt heel erg leuk, een hele grote slinger van alleen maar van die eigenwijze ukkies, prachtig!

Na de rit nog even bij Michael langs geweest, hij stond weer alleen met Colour. Blijkbaar werd Lord de Haflinger toch wat druk en die is er tussen uit gehaald. Ik vond hem redelijk opdringerig, dus vind het prima zo. Michael kon zich prima redden, maar Colour werd compleet overheerst. Voor Michael dit weekend ook bij de eerste stal gaan kijken voor als hij straks thuis komt uit het weiland. Eigenlijk was dat een hele leuke stal, maar door alles wat ik met Nikita heb gehad, weet ik heel nauwkeurig wat ik wel en niet voor hem wil. En er waren wat kleine puntjes. Nou heb ik laatst op verzoek mijn lijst met wensen en eisen doorgestuurd en zij begon me toch wel een beetje uit te lachen. Tja, ik weet het zelf ook wel hoor, maar goed niet alles hoeft groen te vindken natuurlijk, maar dan is het wel een bewuste keuze om ergens te gaan staan waar bepaalde dingen niet zijn. :D

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »