Home » Blogs » Blogs 2013 » Zwembad

Zwembad

Gepubliceerd op 19 februari 2013 om 16:15

Eindelijk… De Rijn is aan het dalen!! Jeej!! Het heeft even op zich laten wachten, even leek het alsof het nooit zou gaan gebeuren, maar maandag ochtend was zomaar ineens weer weiland te zien waar vrijdag nog een grote schaatsbaan lag. Helaas is Bella’s weiland nog niet helemaal opgedroogt, maar dat zal nu ook wel snel komen. Kan ze eindelijk weer terug naar Heteren. Alleen de vorst in de grond houdt het nu nog tegen, maar het zwembad/ de ijsbaan is alweer een stuk kleiner.

Het lijkt op het moment wel alsof Bella’s buik iedere dag een beetje dikker wordt, heb er nog geen meetlint om gehouden, maar hij steekt aan alle kanten uit en ze waggelt lekker. Rollen is op het moment haar favoriete bezigheid en is dan ook van kop tot kont helemaal bedekt in de zandkorrels.Zondag maar eens een uitgebreide poetsbeurt gegeven, daar geniet ze erg van. Vooral haar buik en achterbenen zijn favoriet. Netjes haar manen en sokjes uitgekamt en ze was weer toonbaar. Mega veel stof in haar vacht, maar dat moet ook maar denk ik dan. Ze staat natuurlijk 24/7 buiten, dan moet je ook een flinke jas hebben. Hopelijk gaat binnenkort de temperatuur weer eens boven de 10 graden, kan ik haar manen en staart lekker wassen. Ik wil eigenlijk alles weer in de vlechten zetten.

Nikita afgelopen week gereden wanneer het ging, zondag lag er nog flink wat sneeuw, dus eigenlijk alleen wat sneeuwfoto's gemaakt. Dagen erna ging de sneeuw weer weg, dus konden we weer rijden. We hebben eerst een vorst ritje gemaakt in het donker over de dijk. Alleen wij tweetjes, de maan en het krakende ijs. Dat had wel wat hoor kan ik je zeggen. Jammer genoeg was ik mijn warme broek vergeten aan te trekken. Een lekker drafje ingezet, worden we allebei warm van! Ik heb haar lekker in haar eigen tempo laten draven en we waren zo rond. Later die week eigenlijk alleen lekker tutten en zaterdag een ritje met z’n vieren. Alles stond op stelten, want er reed een paard mee die normaal niet meeging. Nou, daar heeft Nikita dus geen boodschap aan. Gewoon doorlopen en niet zeuren, niets nieuws onder de horizon vond ze haha! Zondag nog even een rondje met z’n tweetjes. Na al die stukken stap wilde ik wel weer eens een keertje wat harder. Even een stukje opgezocht waar ze kon galopperen. Dat heb ik geweten, ze werd zo enthousiast dat ik toch wel een beetje moeite moest doen om in het zadel te blijven zitten, een rustige ontspannen galop gaat nog even duren en aangezien ze tegenwoordig (zal de leeftijd wel zijn) ook graag een lekkere bok geeft wat ze nooit heeft gedaan, moest ik toch een beetje op mijn hoede zijn. Met als gevolg dat ik maandag een mooi portie spierpijn had haha!

Inmiddels zijn we dit seizoen al aan haar derde deken. In al die jaren nog nooit 1 deken gesloopt en nu in hele korte tijd al twee met een winkelhaak, dat gaat zakgeld kosten ;) Die worden nu gemaakt en gewassen, hoop dat het een beetje netjes gaat. Dat is een hele hoop zakgeld

Blij toe dat Michael geen dekens heeft, die sloopt alleen zijn halter. Ach, en dat doet ie niet eens zelf, dat doen de heren bij hem wel voor hem. Ik ben voorzichtig aan het kijken waar hij straks heen gaat als hij na dit weideseizoen terug naar huis komt. Ik heb wel erg veel eisen ben ik achter gekomen. Heb ik een stal gevonden die eigenlijk alles aanvinkt en ik was erg enthousiast, ben ik gaan rekenen, maar die is gewoon echt te duur. Helaas. Tuurlijk zijn er nog wel een paar, maar deze kon ik op de fiets heen, bij wijze van spreken. Ik heb nog ruim 8-9 maanden voor hij gaat verhuizen, dus nog tijd zat gelukkig.

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »