Home » Blogs » Blogs 2013 » Griepgolf

Griepgolf

Gepubliceerd op 10 februari 2013 om 21:32

Nederland is een beetje van de kop af met het weer. Sneeuw, vorst, boven de 10 graden en weer sneeuw. Gister kwam het met grote vlokken uit de hemel zetten om alles weer wit te maken. Tja, het kan ook niet uitblijven dat we dan ook met z'n allen ziek zouden worden. Heel fijn.. Ik ook dus.

Maar goed, ziek of niet ziek, de paarden gaan gewoon door, dus ik ook voor een groot deel. Maandag en dinsdag ging het nog redelijk en heb ik voornamelijk me bezig gehouden met Nikita''s been. Haar kogel bleef dik en hij moest iedere avond schoongemaakt en ingesmeert worden, stappen en dan de boel inbandageren. Woensdag was de pap op... Zo ziek als een hond naar stal, gedaan wat ik moest doen en mijn bed ingegaan. En daar niet meer uitgekomen tot vrijdag avond. Griep en nog een extra'tje en ik was onder de pannen.

Vrijdag, zaterdag en zondag rustig aan gedaan. Nou ja, voor mijn doen dan. Sommige dingen moeten nou eenmaal, kom je niet onderuit, maar ik wilde me toch een beetje inhouden omdat ik maandag weer begon met mijn vervolg opleiding van de massage.

Maandag ochtend om half 10 stond ik zo fris als mogelijk in Limburg, klaar om te starten met mijn Integratieve Massage opleiding met een module Paardendiepgang en Mobiliseren & Strechen. Een weekje hard werken, maar was het heel erg waard. Iedere dag na de les weer naar huis en oefenen. We kregen een aantal nieuwe handgrepen en nieuwe technieken. Nikita was ook erg blij met mijn lesweek, want zij heeft er heel veel baat bij gehad. Haar dikke kogel, waar ik al heel veel voor had gedaan, maar die niet weg wilde, was na een behandeling al een stuk beter. Blijkbaar hadden haar lymfevaten het erg moeilijk en die hebben door de massage een boost gekregen. Vrijdag weer voor het eerst gereden en ze liep heerlijk! Hopen dat het zo blijft.

Bella staat lekker uit te dijen en heeft het prima naar haar zin tussen de grote peerden. Zij en Dumpey moeten nog heel even wachten, want haar weiland is nog steeds niet goed. Er ligt nog steeds een vijfer in het midden die nu ook nog bevroren is. Nog maar 12 weekjes en dan wordt Junior al verwacht. Hij is enorm aan het groeien en heerlijk bewegelijk. Als hij zin heeft gaat hij echt lekker spelen, hij buitelde flink over mijn hand en zwom vrolijk rond van links naar rechts. Kleine druktemaker.

Zaterdag weer even even bij Michael langs geweest samen met Petra. Mijn kleine puppy wordt volgende maand alweer twee, maar hij gebruikt nog al zijn energie nog steeds om de lucht in te gaan. Ik wacht nog steeds totdat hij ook eens de breedte in gaat ;) Even lekker borstelen, staartje en manen kammen en snoepjes scoren. Braaf mannetje is het ook.

Als het dan toch winter is, dan maar een winter zoals we vandaag hadden. Wintersweer, vorst, strak blauwe lucht en een zonnetje, maar ik tel de dagen af dat we weer richting voorjaar gaan. De wintervachtjes beginnen al langzaam los te laten, laat die zomer maar komen!

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »