Home » Blogs » Blogs 2013 » Weer even bijkletsen

Weer even bijkletsen

Gepubliceerd op 24 januari 2013 om 22:11

Ik loop hopeloos achter, ik zal eens even vertellen wat we de afgelopen weken hebben uitgespookt! We hebben niet stilgezeten de afgelopen weken. De kou en sneeuw gingen flink los, maar de paarden hebben een warme jas en ik ook!

Om te beginnen bij de kleinste dame van het stel, die is januari begonnen met het doortrainen voor de koets. We hadden namelijk een heerlijke Shettenrit op het programma staan op de Ginkel. Geregeld voor de koets en een beetje meters maken. Ze vond het prachtig. Aangezien haar buik toch wel echt begon te groeien, wist ik niet helemaal zeker of ik haar meenam, of ze het aankon. Een week voor de rit hebben we afgesproken met twee dames die ook mee zouden rijden en zijn Bella en ik met de trailer en de koets samen naar de Panorama Hoeve gegaan. Daar aangekomen kwam het tweespan snel aan en hebben we een heerlijke rit gehad. Ze liep geweldig en de week later mag ze dan toch van me mee. Met vier aanspanningen hebben we een heerlijke rit gereden. Het was -6 graden toen ik haar ging ophalen, maar het was geweldig vonden we allebei!

De volgende dag begon het met sneeuwen en was het tijd voor... De SLEE!! Eindelijk kon ik mijn slee gaan gebruiken achter de pony. Dinsdag even getest hoe het zat en hoe ik de constructie kon maken. Dat was nog wel even puzzelen, wat in elkaar geknoopt en alles in gedachte gehouden om vrijdag de doe-het-zelf winkel onveilig te maken en een serieus sleetuigje in elkaar te knopen. Ze is inmiddels natuurlijk bijna 8mnd drachtig, er lag weinig sneeuw, dus  voor haar om mij te trekken was teveel, maar de kleine Zoë ging prima! Die vond het prachtig. Inmiddels ligt de sneeuw nog steeds, ze zeggen dat het dit weekend gaat dooien, maar de kleine dames staan nog steeds in Winssen. Ze redden zich prima tussen de drie grote en het gaat lekker met z’n vijven. Bella’s buik is de laatste week ook heftig gegroeid, zo leuk om te zien!

Wat ook dik is, maar minder leuk is, is Nikita’s kogel. De eerste week van januari was ie nog steeds dik, dus de dierenarts kwam de eerste zaterdag van het jaar toch maar een kijkje nemen. We kregen een middeltje en langzaam werd hij minder dik, we hadden er ongeveer een weekje de tijd voor gekregen. Inderdaad, vrijdag ging het al veel beter, mooi! Zondag toen ik terug kwam van de rit met Bella ging ik haar nog even een knuffel geven voordat ik naar huis zou gaan, ik was koud en moe, wilde snel naar huis. Bam, benen alle vier dik, pittige mok. Meteen even bij de paardenwinkel een mok middeltje gehaald en begonnen met smeren. Ging goed en op vrijdag was ik weer erg tevreden. Zondag was het weer dik. De mok zit er nog steeds, dus ik smeer vrolijk door. Het moet een keertje overgaan!  Weer even kijken wat de dierenarts er van vindt, ze gaat verder heel goed, tis veel vocht en na een beetje stappen is het weer dun. We zullen wel zien.

Michael heeft weinig nieuws te vertellen, hij geniet van zijn vrije leventje en zijn vriendjes. Staat op het moment dag en nacht buiten en kan dus volop kleuter zijn. En groeien. Hij ontwikkelt zich razend snel de lucht in. Lekker ding!

Zo, zijn jullie weer helemaal bij en ik zal weer beter mijn blogjes bij gaan houden ;)

Geplaatst door Marlies Beekhuizen


«   »