Home » Blogs » Blogs 2013

Blogs 2013

Van de tekentafel naar een echt prinsesje in anderhalf jaar

Een jaar lang In The Picture, nouja… Ietsje langer als je in de buik ook meetelt Het verhaal begint in mei 2012. Toen heb ik na diep en lang nadenken besloten dat ik mijn merrie zou laten dekken. Het zou haar tweede veulentje worden, maar spannend is het altijd. Want niets of niemand kan je wat garanderen met fokken. Zoals het gezegde is, fokken is gokken. Ik heb de gok genomen. En ben er nog steeds heel blij mee!

Lees meer »

Herfstbladeren

Nou, dat heeft nog even geduurd voor ik weer een blogje schreef zeg. Er is de afgelopen drie maanden heel veel gebeurd, uiteraard! Een van de meest zichtbare dingen is dat we van de heerlijke zon die bij ons op visite was weer zijn beland in het regenachtige herfstweer. Maar om ermee te beginnen, de dames en heer maken het bijzonder goed!

Lees meer »

Hittegolf

En boem... Zomer! En niet gewoon zomer, nee hoor, een hittegolf! Wel lekker hoor, eindelijk een beetje zon. Goed, uiteraard is het wel wat overdreven en kunnen we het paardrijden op onze buik schrijven omdat het gewoonweg nu te warm is, maar laten we niet te veel zeuren. We waren klaar met de regen, kou en sneeuw, toch?

Lees meer »

Einde verjaardag seizoen

De Nederlandse zomer laat zich weer lekker zien, not. Na een drietal mooie dagen, weer heel veel regen. Maar goed, alle knollies zijn nu in ieder geval wel binnen de draadjes gebleven. Michael’s vriendje is weer terug op het honk dus hopelijk gaat hij nu onthouden dat hij niet degene is met de springgenen in de familie.

Lees meer »

Uitbreek bengels

De dames zijn inmiddels goed ingeburgerd op de nieuwe stal. Ze zouden geen Shetlanders zijn als de eerste geslaagde uitbraak poging inmiddels geen feit is, maar ze stonden ook weer vlot achter de omheining. Het gras aan de overkant is ook in dit geval groener en wanneer Bella het gaas naar beneden duwde, zag Galina haar kans schoon om dr uit te glippen. Inmiddels hekjes aan de voorkant en overal het gaas versterkt met extra prikpaaltjes. Het zijn en blijven Shetlanders!

Lees meer »

Bye Bye Heteren

Alles bleef een beetje op z’n kop staan, maar ik hoop dat er nu eindelijk een beetje rust in de tent komt. Onze jongste telg groeit als kool! En ze blijft zo vriendelijk, nieuwsgierig en een grote knuffelkont, heerlijk meisje. We hebben het echt met haar getroffen. Inmiddels is ze alweer bijna 5 weken oud, wat gaat dat toch hard. Ze heeft al veel meegemaakt, ze heeft regelmatig haar halster om en leert nu aan een lijntje meelopen, overal aanraken was al goed en ze doet verder alles goed. De skippybal heb ik maar weer in de schuur gelegd, daar kijkt ze niet naar om en speelt liever met mama of met de omgeving. Dumpey was ook echt een hele goede tante voor haar, ze is compleet op haar gemak bij Dump en die helpt ook mee in de opvoeding. Erg mooi om te zien. Met Bella gaat het ook erg goed, ze is een fantastische moeder, Lien komt niets te kort. Ze houdt haar goed in de gaten, maar pakt ook goed haar eigen momentjes. Wel begint ze wat uitdagingen te missen. De eerste keer dat ik met Lien ging oefenen aan een touwtje mee te lopen, werd ze wel erg enthousiast en zette ze meer dan haar beste beentje voor. Die is er wel weer klaar voor om wat te gaan doen.

Lees meer »

De eerste twee weken

Wat gaat de tijd toch enorm hard, vandaag is de kleine Galina alweer twee weken oud! Ik ben de afgelopen twee weken heel veel in het weiland geweest, wat heb ik van haar genoten, de kleine schat. Waarschijnlijk hebben jullie al veel foto’s en filmpjes gezien, maat ik zal jullie weer eens even bijpraten.

Lees meer »

Galina van de Bella Hoeve

Perfect, dat is het woord wat hier van toepassing is. De dracht was perfect, de bevalling was perfect, de timing was perfect en het veulen, meer dan perfect! Zo compleet anders dan alles wat ik hiervoor kende van de bevalling. Wat een droom!

Lees meer »

Nog niets

De laatste week is eigenlijk alles Bella wat de klok slaat. Als ik wat ga doen, kom ik niet verder dan een kwartiertje van huis, want als het alarm gaat wil ik erbij zijn. Vandaag alweer 330 dagen onderweg en alles ziet er naar uit dat het wel eens snel kan gaan gebeuren, maar het is nog steeds niet zover. Gister heeft ze me zelfs een nachtje door laten halen, maar niets. Om 23.22 uur, ik lag net in bed, kreeg ik een serieus alarm, bij de weide was Bella compleet bezweet en onrustig. Dus ik daar een hele poos aan de zijlijn gebleven, maar niets. Toen ze even had geplast (nee, geen gebroken vliezen) en zich klaar ging maken om te gaan pitten heb ik dat ook maar gedaan. Toch nog een uur of drie slaap gepakt, daarna weer terug gegaan. Nog steeds niets. Beter 10 keer teveel dan 1 keer te weinig. Zo’st ook!

Lees meer »

Alarm!

Wat een spannende tijden hier, Michael op zijn nieuwe plekje, Bella die op knappen staat en dat alles onder een prachtig beginnend zonnetje. Je kunt plannen wat je wilt, maar een geboorte laat zich niet plannen. Erg frustrerend voor een pietje precies als mijzelf, maar houdt je ook scherp.

Lees meer »

Weer eens verhuizen

De week is snel gegaan, voor ik het wist was het vrijdag en ging ik de auto inpakken om Michael te verhuizen. Een zak Priores, zijn halster, touw, liksteen en een grote pot met vitamines. Hij is slecht de winter uit gekomen en krijgt op zijn nieuwe stal een kickstart de eerste maand met wat extra’s zodat hij er weer tegen aan kan. Trailer staat nog steeds in Winssen omdat de tuin thuis nog steeds niet klaar is, dus die opgehaald en vast achter de auto geknoopt. Het avontuur kon beginnen!

Lees meer »

300

Het waren een paar drukke weken. Zeker niet stilgezeten en heel veel leuks meegemaakt. Nikita weer onder het zadel en mee naar de Ginkel, Bella die steeds dikker wordt en zich klaar maakt voor haar zware taak en Michael die een volgende stap gaat zetten om een grote jongen te worden.

Lees meer »