Home » Blogs » Blogs 2012

Download hier het volledige overzicht van 2012 in PDF

Bella Hoeve Blog - 2012
PDF – 2.1 MB 78 downloads

Blogs 2012

Evacueren maar weer

We hadden een rustig begin van de week. Niets gek, beetje rijden met Nikita en Bella heeft een paar avonden achter het huis gestaan om even op te drogen en lekker hooi en slobber te eten. Want de regen kwam met bakken naar beneden...

Lees meer »

Geslaagd!

De afgelopen week stond vooral in het teken van mijn aankomende examen. Maar aangezien mijn examen veel inbreng nodig heeft voor mijn paardjes waren zij de afgelopen week grote hulpen. Erg fijn :) En ik heb het vrijdag dan ook met glans gehaald!

Lees meer »

Kleine jongens worden groot

Nou, dat masseren met Niek op woensdag werd geen succes helaas. Ze wilde er de tijd niet voor nemen en ik was niet in een geduldige mood. Dat werd ‘em niet. Donderdag een avondje masseren over gedaan, maar dan met een klasgenootje bij mij thuis in de achtertuin en bij Bella. Ze genoot met volle teugen van de massage, had wel wat aandachtspunten en we moesten heel erg voorzichtig doen bij de baby. Ze stond bij bepaalde spieren echt met haar ogen dicht te genieten, dat is toch fijn als je ziet wat een uitwerking het heeft op de paarden.

Lees meer »

Druk weekje

De paarden zijn flink in beweging geweest allemaal afgelopen week. Zondag ben ik eerst met Mike een wandelingetje gaan maken buiten zijn weiland, we zijn toch zeker een paar honderd meter ver gekomen en wat voelde hij zich stoer! Uiteraard komt dan ook werkelijk alles langs wat normaal niet langs zou komen tot aan grote vrachtwagen combinaties aan toe, maar hij heeft alles stoer doorstaan. Net als het vrouwtje. Adem in , adem uit, net doen alsof je neusbloed. Pfff…!!

Lees meer »

We zijn op de helft!

Ik heb twee paarden die 24/7 met het blote velletje in het weiland staan en eentje die een deken omheeft en naar binnen wilt als het weer te vies wordt. Rarara, welke is het meest vies van allemaal? Juist... Die MET deken en stal uiteraard. Gotta love her!

Lees meer »

Staatloterij

De herfst heeft echt zijn intrede gedaan. Regen, regen en nog eens regen. Gelukkig hadden we vorige zondag met de foto’s nog mooi weer en een prachtig zonnetje. Toch maar weer op zoek naar nieuwe kaplaarzen, want ik ben erachter gekomen dat mijn prachtige gevoerde rubberen GAMMA laarzen inmiddels gesneuveld zijn en van mijn rijschoenen zijn de naden tussen de zool en de schoen los. Dit staat allemaal gelijk aan natte sokken. Ik ben nog niet helemaal herfst-proof. Gelukkig heb ik mijn Thermoboots nog!

Lees meer »

De klok verzet

Afgelopen weekend is de klok verzet, dat betekende voor mij dat het nu afgelopen is met daglicht door de week. Het wordt al rond half zes donker, dus helaas. We hebben nog wel van een hele mooie nazomer mogen genieten, de 20 graden hebben we ruim aan getikt en de paarden hebben nog heerlijk zonder deken van de laatste straaltjes warmte mogen genieten. Het was wel weer een uiterste hoor, ze stonden inmiddels al onder 200 grams dekens, maar die konden weer af! Aan al het moois kwam ook abrupt weer een einde, want afgelopen weekend hadden we -6 ’s nachts en kon ik mijn ruiten krabben voor het eerst dit jaar.

Lees meer »

Menbewijs deel 1 gehaald

Afgelopen weekend heb ik het mennen toch maar eens wat serieuzer genomen en ben ik samen met Bianca naar Kootwijkerbroek geweest om bij Onder de Kastanje het eerste deel van ons menbewijs te halen, CME1 noemen ze het. Lekker een weekendje klooien met Tinkers voor de kar! Nou, de basis zat er al wel in, een paard zijn halster omdoen, uit zijn stal halen, borstelen en hoeven uitkrabben, maar daar kwamen we niet voor. We hebben dit weekend geleerd hoe we het tuig in juiste volgorde op deden (dat was mijn specialiteit), het rijden van een proefje met het Achenbach systeem en het uitspannen van het paard (dat was Bianca’s ding). Ook de theorie was prima te doen. Tja, waar kun je een gezond paard aan herkennen? A. een temperatuur van 38,7 of B. Sloom gedrag of C. Heldere ogen en roze slijmvliezen. Juist...

Lees meer »

Just say Hello

Wat heeft het weer toch een sprong gemaakt in korte tijd. Een paar blogjes geleden hadden we nog een hittegolf en nu hebben we vorst aan de grond. Gister ging ik naar de paarden en liep zo zonder jas naar buiten, nou dat heb ik geweten. Het was nog maar 8 graden en ik had het behoorlijk koud. Gelukkig even gereden en Nikita had me zo weer warm.

Lees meer »

Revalidatie actie van De Hoefslag

De Hoefslag had vorige maand een actie waarbij je je paard op mocht geven of voor mocht laten dragen voor een revalidatie. Hierbij worden de faciliteiten van het nieuwe revalidatie centrum in Leusden ter beschikking gesteld aan een aantal paarden die uitgekozen worden. Niet geschoten, altijd mis heb ik Nikita opgegeven. Je moest een motivatie brief schrijven en een filmpje maken, laten weten waarom nu juist dit paard in aanmerking moet komen. Ik vind als eentje het verdient dan is het Nikita en ik heb voor haar een motivatie brief geschreven met een filmpje erbij gemaakt. Het heeft heel wat uurtjes gekost, maar alles is in elkaar geknutseld en ligt nu bij De Hoefslag. Het is zo'n mooi overzicht van alle afgelopen jaren, dat ik het hier ook plaats.

Lees meer »

Wedstrijd!

Wat een spanning en sensatie, vrijdag hebben we onze laatste wedstrijd alsnog gereden! Acht jaar nadat we een 'kleine' pauze gingen nemen, maar het is er toch nog van gekomen. Ik wilde zo ontzettend graag dat ik het nieuwe witte dekje voor het eerst op Nikita zou leggen en mijn wedstrijd kloffie met haar voor het eerst aan zou hebben en het is gelukt, ik ben een blij mens.

Lees meer »

Langzaam weer op gang komen

Bella heeft me deze week flink laten schrikken. Woensdag begon er weer viezigheid uit haar oogje te komen, dus weer begonnen met de zalf en schoonmaken. Grote proppen viezigheid. Vrijdag ochtend nog niets heel geks aan de hand, vrijdag avond daarintegen was hij erger opgezwollen dan ik ooit had gezien! De binnenkant van haar bovenste ooglid kwam naar buiten en als ik haar oog open wilde sperren, zag ik alleen zwelling en geen oogje. Het arme meisje! Dierenarts gebeld en in overleg schoongemaakt, zalf erin en nog even een nachtje aankijken. En inderdaad, de volgende ochtend was het minder. Nou ja, als ik de foto's liet zien van zaterdag ochtend waren mensen nog steeds geschokt, ze moesten eens weten... Drie keer per dag schoonmaken en zalven, totdat het dinssdag helemaal weg was. Dinsdag heeft ze sinds lange tijd weer onder het zadel gelopen. Ik heb vorige week een staartriem ring aan het zadel laten maken en dit was een super zet! Half uurtje gereden en het zadel lag prima. Zowel pony als ruiter deden hard hun best en het ging goed! Toch nog even een zalfje erin voor de zekerheid en dat was de laatste keer. Vandaag zag het oog er helemaal normaal uit, zonder prut en zonder zwelling.

Lees meer »

Rustig aan

Niekje heeft dus zoals gezegd rustig aan gedaan, een keertje gelongeerd, een keertje gereden, een avondje flink van voor naar achter gemasseerd en verder lang leven de lol. Haar hoofd had ze een paar weken geleden helemaal open gekrabd vanwege vervelende muggenbulten, maar dat is nu alweer goed aan het genezen. Nu alleen nog flinke kale plekken, moet nog een beetje haar op komen. Valt nogal op, zo’n oranje hoofd met zwarte plekken. Vanavond komt de ostheopaat en wordt ze weer los gekraakt. Ben heel benieuwd wat die van haar lijf vindt. Daarna zal ze wel weer een paar dagen op rust moeten. Beetje stappen, beetje wandelen, wij komen onze tijd wel door.

Lees meer »

Bijna is niet helemaal

Deze week helemaal in het teken van de aankomende wedstrijd. Twee keer gereden, de proef uit mijn hoofd geleerd, de avond van tevoren Niek helemaal los gemasseerd zodat niets haar in de weg zou staan om een goede prestatie neer te zetten de 25e. Wat denk je, heeft ze zaterdag ochtend een dikke kogel…! Zucht… Was een minuscuul wondje, maar zij reageert altijd heel hevig. Toen er na 20 minuten koud afspuiten en wond wassen met Betadine nog geen verbetering was en alles even dik bleef, maar de waarheid onder ogen gezien en Nikita weer terug het weiland in. Die ging heel baldadig tekeer, eigenlijk precies zoals ik mij voelde, alleen ik ga niet zo snel keihard stampend door het weiland rennen. Dat doet zij dan voor mij ;) Prima rolverdeling haha! Afgemeld bij het secretariaat waar ik me twee uur daarvoor nog heel enthousiast had aangemeld en weer een normale zaterdag.

Lees meer »

Zeemeerminnen

Wat gaat het allemaal goed eigenlijk, ik ben zo aan het genieten van mijn paardjes! Het lekkere weer is ook niet onbelangrijk, alhoewel het dit weekend wel behoorlijk was met ruim 35 graden op de thermometer. Ach, beetje water doet wonderen dan en veranderen de grootste waterhaatmonsters in zeemeerminnen.

Lees meer »

Toch starten

Ik wordt op het moment een beetje geplaagd door mijn eigen fysiotherapeut, maar het resultaat is er gelukkig wel naar. Helaas betekent dat, dat ik toch wat minder aan het rijden ben de afgelopen week. Maar goed, dat weerhoudt me dr niet van om toch nog even op Nikita te klimmen, want ze moet toch weer trainen. We doen namelijk op 26 augustus mee aan het concours in Winssen! Nadat onze wedstrijd in Kootwijk niet doorging heb ik toch maar eens in de buurt rondgevraagd of we ergens anders mee mochten doen en uiteindelijk kwam die rijvereniging met het antwoord dat ik bij wijze van uitzondering wel mee mocht doen. Hoe en wat precies weet ik niet, maar we komen daar dus aan de start. Toch maar weer die proefjes gaan leren :)

Lees meer »

Dik - dikker - dikst

Het is bijna onmogelijk om met dit weer de koudbloedjes slank te houden, veel regen en temperaturen ergens rond de 20 graden, maar als dan de pony’s ook nog eens verhuist worden naar een nieuw weiland met het gras tot de knieën, ga je je echt afvragen wat de weide eigenaar in hemelsnaam bezielde. Bella begon net af te vallen tot ze dinsdag ineens in het helgroene aangrenzende grasland terecht kwam. Toen ontplofte ze echt. Nu met een graaskorf op helaas, ik vind het enorm zielig, maar het is minder erg dan hoefbevangenheid. Helaas… het is niet anders. Ze lijdt er gelukkig niet echt onder, staat nog gewoon in de groep, maar mist natuurlijk wel heel veel contact met de groep. Ik hoop dat hij snel weer af kan, maar als ik zo de andere pony's zie, duurt dat nog wel even. Wat zijn die levensgevaarlijk dik!

Lees meer »

De roze halsters zijn binnen

Bella zit nu helemaal gebakken in de groep, de ruin die haar de eerste twee weken het leven zuur probeerde te maken heeft ze inmiddels onder de duim en zij vertelt hem wel even waar hij wel en niet mag komen. Inmiddels heeft ze twee keer voor de koets gestaan. De eerste keer schrok ik heel erg, want ik kreeg de binnensingel niet eens meer dicht...! Ook al is ze drachtig, ik moet echt op haar haar gewicht letten. De tweede keer voor de kar, gister, ging het gelukkig ineens veel beter, kon de binnensingel op het tweede gaatje. Ik zeg goed bezig! Ook nog even getest wat zij van de massagepad van Nikita vond en volgens mij vindt ze het wel ok. Alle banden op het allerkleinst en dan past het enigzins. Voor de koets doet ze het nog altijd geweldig. Zo braaf en echt niet gek te krijgen, wat we ook tegen komen. Ditmaal was het een trauma heli, een grote trekker met giga aanhanger en een hondenkliekje. No problemo! Vrolijk doorgaan met het afvallen en hopelijk gaat de kleine binnenkort een beetje mee-eten.

Lees meer »

Nederlandse zomer

Met Bella gaat het goed in de nieuwe groep, ik vind haar eigenlijk bijna altijd midden in de kudde. Soms merk ik nog dat ze zich niet helemaal op haar gemak voelt, maar dat is bijna weg. Flip laat haar zo goed als met rust en de andere twee dames staat ze zelfs vaak mee. Ukkie is helaas nog niet terug, ik heb geen idee hoe het met haar is helaas :( Afgelopen vrijdag was haar staart alweer helemaal plakkerig en vies, dus even gewassen en meteen de manen meegenomen. Die helemaal netjes weer een scheiding in gemaakt en hops de vlechten er weer in. Ze heeft het tot nu toe keurig gehouden, want er is nog geen vlechtje uit! Afkloppen. Verder zijn we ook lekker aan het fietsen, ik heb echt het idee dat ze langzaam wat kilootjes aan het kwijtraken is. Gelukkig maar.

Lees meer »

Nieuwe oude vriendjes

Bella staat sinds anderhalve week nu in het weiland bij de 6 andere pony’s. In het begin was ze het er totaal niet mee eens. Ze zonderde zich helemaal af van de groep en werd achterna gezeten door de ruin van de groep als ze op ‘verboden’ terrein kwam. Dumpey stelde zich erg onderdanig op en liep snel al mee met de groep, maar dat is niet aan Bella besteedt. Er zijn flinke tikken uitgedeeld, maar dat hoort er nou eenmaal bij, dat is kudde gedrag. Het heeft even anderhalve week geduurd, maar alles is nu alweer een stuk rustiger, ze zet weer een grotere mond op en de ruin accepteert steeds meer van haar. Ze staat nog redelijk onderaan in rang, maar staat er inmiddels wel bij. Als ik eerlijk moet zijn, zij is ook zeker geen lieverdje, we wachten het gewoon even af, komt vanzelf goed. Duurt nog maar even en dan zal ze wel weer omhoog klimmen in rang. Het heeft gewoon even tijd nodig zo’n verhuizing, ik kan geen wonderen verwachten in zo’n korte tijd, hoe graag ik dat ook zou willen. We moeten even door de zure appel heen bijten, nog een week of twee, drie en dan zal het helemaal goed zijn. Ik vind het wel weer erg fijn dat ze weer in deze groep staat, is zoveel gezelliger!

Lees meer »

Blij nieuws

Ik heb nog even gewacht met dit blogje tot vanavond, want ik wist niet wat de uitkomst was van ons bezoekje aan de dierenarts. Stiekem wist ik het, hoopte ik het, maar het was nog niet zeker. Vanavond Bella op de trailer naar Valburg en daar stond Erik Bergman van de Lingehoeve op ons te wachten. Nou ja, niet speciaal op ons, want er waren nog tig andere merries die daar voor hem waren, maar die zagen we niet eens. Bella kon namelijk drachtig zijn!

Lees meer »

Kraken

Het was deze week weer tijd voor Nieks driemaandelijkse kraakbeurt. Ze werd flink onder handen genomen, ze begon alweer wat vast te zitten, maar vond het allemaal prima. Ze vertrouwde de ostheopaat compleet en die mag alles met haar doen. Tja, ook niet gek als je ziet wat deze ostheopaat voor haar betekend heeft. Van een in elkaar gekrompen paardje die altijd pijn had tot het bruisende paard wat er tegenwoordig voor mij staat. Ik houd haar lijf zelf ook redelijk bij met mijn massage technieken en haar massagepad, dat gaat heel goed. Haar rug lekker soepel houden gaat ons nu aardig goed af. Als ik niet uitkijk gaat ze namelijk op haar heup vastzitten en dat compenseert ze dan weer bij haar schoft. Dus vooral die twee plekken goed in de gaten houden.

Lees meer »

Hard aan het werk

De afgelopen twee weken heb ik een grote zoektocht gehad naar een geschikt zadel voor Bella en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik heb een prachtig miniatuur zadel gevonden, daar een mooie singel van de kleinste maat die ik kon vinden bij gezocht en een stel kinderbeugels en riemen. We hebben het gister voor het eerst geprobeerd en het ligt bijna goed. Helaas heeft ze op het moment ‘hier en daar’ wat extra kilootjes waardoor het zadel niet honderd procent ligt zoals ik zou willen, maar ik ben al heel hard aan het nadenken hoe ik dit tijdelijk kan opvullen. Het schuift nu naar voren waardoor het wat gaat kantelen. Het is al niet zo’n grote maat, maar dan blijft er helemaal geen ruimte voor Paula over in het zadel. Ik heb al wel een paar ideetjes, morgen maar eens wat proberen! Vanavond heeft Bella een spannende avond, duim je met ons mee?

Lees meer »

Is het al herfst?

Het was weer heerlijk typisch Nederlands weer. Heel veel mooi weer, (ruim) 30 graden in het zonnetje en dan ineens BOEM! Kou, regen, de temperatuur komt niet eens boven de 10 graden uit. Brrr!! Arme Dumpey stond gistermiddag te rillen, zo koud was het. En dat voor het eerste weekend van juni.

Lees meer »

Pinksteren

Ik ben gelukkig weer helemaal beter, maar dat heeft nog tot het weekend geduurd zeg, poeh poeh! Gelukkig was het een lang weekend door Pinksteren, dus ik kon even inhalen. Vrijdag gestart met de trailer ophalen omdat ik Marjolein ging helpen verhuizen. Nikita zag mij, keek heel blij, zag mij met de trailer aan de slag en ik heb haar niet meer gezien whahaha! Ik wilde eigenlijk ’s avonds nog terug om de trailer te brengen en Nikita slaap lekker te wensen, maar daar dacht Rijkswaterstaat of wie er dan ook over de snelweg gaat, anders over. De complete snelweg was afgesloten en ik werd zo de A15 opgeduwd. Nou, toen ben ik maar naar huis gegaan en heb daar een mooi plekje gezocht voor de trailer.

Lees meer »

Warm weerzien!

Het is alweer een poosje geleden dat hier een blogje geschreven heb, maar omdat ik vandaag nogal ziek ben, ben ik er eindelijk weer eens voor gaan zitten. Ach, ik zit toch al ;)

Lees meer »

Dat was vroeg vanmorgen!

Wat een actie in een paar uur tijd…! Gister met de lunch kreeg ik ineens een berichtje of ik om 19.00 uur op stal bij Mike kon zijn om hem naar het weiland te brengen. Uiteraard, heb van alles omgegooid, Paul heeft de trailer opgehaald vanuit zijn werk en daar stond ik om 18.45 uur in Schaarsbergen. Met gezonde spanning eerst maar eens tegen de paarden aangekletst wat we gingen doen en ze laten beloven dat ze braaf zouden zijn. Uiteraard zijn er altijd een paar die niet luisteren, maar die van mij was werkelijk waar voorbééldig! Zo trots op mijn ventje.

Lees meer »

Drie musketiers

Nikita is vrolijk, heel erg vrolijk. En voorwaarts. Nadat ze dinsdag een lekkere massage heeft gehad ben ik woensdag even gaan longeren. Stappen ging nog net, toen ik draf zei, hoorde zij GAAAAALOP! Bij ‘ho’ deed ze haar hoefjes in dr oren en toen ze eenmaal toch terug was in de draf was, kwamen me dr passen uit, niet normaal. Die heb nergens last van :) Nou ja, van hengstigheid dan haha!

Lees meer »

De meisjes herenigd

De zon went heel snel, maar dan komen die grote Nederlandse druppels weer. Dinsdag wilde ik eigenlijk een ritje gaan maken, maar de regen goot met bakken naar beneden. Toen maar even de mooi weer ruiter uitgehangen en gezegd dat ik niet ging rijden. Ik was namelijk daarvoor al kletsnat geregend toen ik met Bella en Paula mee fietste door Heteren. Even een half uurtje een rondje was erg leuk, maar de wind en regen was wel een echte party pooper. Gelukkig was Kim ook zo overtuigd toen ze naar buiten keek en heb ik het bij dat ene natte pak gehouden. Woensdag hebben we het nog een keertje geprobeerd. We dachten toen dat het beter zou gaan, maar zijn alsnog op het paard helemaal nat geregend. Halverwege Winssen weer de terugweg ingezet, Nikita wist niet hoe snel ze weer naar huis moest komen en Floortje ging bijna plat door de bocht met Kim zonder zadel d’r op.

Lees meer »

Paashaas

Het lange Paas weekend zit er alweer op, wat gaat dat toch snel. We hebben redelijk weer gehad, in ieder geval het weekend. Maandag begon het te regenen en hield het nooit meer op.

Lees meer »

Leuke dagen en minder leuke

Vorige week vierde Michael zijn eerste verjaardag en deze week was het de beurt aan Nikita. Ze werd 17 jaartjes jong die kleine spring-in-het-veld van me. De dagen voor haar verjaardag hebben we lekker gewandeld en veel oefeningetjes gedaan.

Lees meer »

Ineens is het lente

Een maand geleden was ik nog aan het klagen over de sneeuw, inmiddels tikken we al weer regelmatig de twintig graden aan. Wat is dat toch heerlijk!

Lees meer »

Sweet dreams

De zondag avond is een hele rustige avond hier in het dorp. Ik ben gister een zandkuurtje begonnen voor Bella, maar vanmiddag vergeten om het door haar voer te mengen. Zojuist even met Sammie langs de pony’s gewandeld met een bakje voer en de SandClear. Vind ik de dames al in diepe rust lekker tegen elkaar aan liggen. Tja, moest ze toch echt even wakker maken. Gelukkig eet Bella alles wat los en vast zit, dus dit hapje ging er zo in. Sammie wist zich het weiland in te wurmen terwijl ik Bella terug zet, die heeft de boel even goed wakker geschud. Slaap lekker meiden!

Lees meer »

Lekker bokken

We dachten allemaal dat we het grootste deel wel hadden gehad met de besmettingen, maar onverwachts kwamen er nog ineens een paar bij. In het westen en het noorden van het land, gelukkig niet hier dus. In Winsum is ook Rhino bevestigd, ik schrok me rot! Ik las te snel en dacht dat er stond Winssen, waar Niekje staat. Gelukkig was het volgende woord in de zin Groningen en begreep ik dat mijn bloeddruk weer naar beneden kon. Neemt niet weg dat het voor die mensen echt vreselijk is.

Lees meer »

Rhino...

Het Rhino virus houdt ons al ruim een week bezig, bij alle paardenmensen is het onderwerp nummer één. Gelukkig staan de dames in eigen weilandjes op het moment met weinig besmettingsgevaar, zolang iedereen maar weg blijft. Alleen Michael staat op een pensionstalling, maar die hebben ze ‘op slot’ gedaan. Er komt niemand meer bij en als je van het terrein gaat, kom je niet meer terug. En gelijk hebben ze.

Lees meer »

Net geen Elfstedentocht

Koning Winter heeft ons de afgelopen week in zijn greep gehouden. Temperaturen overdag van -8 waren heel normaal op de thermometer en zelfs de rayonhoofden van de Elfstedentocht kwamen bij elkaar. De sneeuw die gevallen was, die bleef dus nog even. Fijn... En wat kun je dan met de paarden? Helemaal niets... Dus een weekje vrij voor allemaal! Nikita alleen een beetje met haar massagepad en Bella lekker volstoppen met hooi zodat ze goed warm blijft. En Michael, die vermaakt zich wel!

Lees meer »

Heel erg koud!

Het eerste weekje dat iedereen weer op zijn nieuwe plekje was. Het spelletje Ren-Je-Rot was er niets bij, maar we zijn dr weer! Om het makkelijker te maken is de vorst vanaf het moment dat de paarden allemaal op een nieuwe plek stonden flink ingeslagen, de laagste temperaturen sinds 27 jaar zijn gemeten, maar ik laat me niet tegenhouden door een beetje kou. Zelfs niet toen vrijdag zoveel sneeuw viel dat het wel een wintersport landschap begon te lijken. Met mijn skibroek, knalroze kol, thermolaarzen en dikke jas ben ik de week wel door gekomen

Lees meer »

Verhuizen maal 3

Wat ben ik blij dat het nu sneeuwt en niet vorige week. Dat was niet handig geweest. Vorige week heeft de jongste ruiter in de familie zich eindelijk zelf aangekondigd, maar hij had niet zo’n haast. Hij heeft ons zo’n twee dagen in zijn greep gehouden, maar eindelijk was hij er dan. Op 27 januari om 0.59 uur is Sem geboren. Vrijdag ochtend heb ik even uitgeslapen en daarna ging de grote verhuizing beginnen. Want er is nog veel meer gebeurd dan alleen de geboorte van mijn kleine neefje.

Lees meer »

THT datum komt in zicht

De Rijn is al flink gezakt, maar nog steeds niet voldoende om de omheiningen te kunnen maken. Er staat nog een groot zwembad midden in het weiland. De pony’s staan dus nog steeds in Winssen, die vermaken zich nog opperbest. Krijgen volop aandacht en eten. Woensdag even heerlijk in de stal gezeten met twee pony’s zowat op schoot, ze wilde allebei volop gekriebeld worden.

Lees meer »

Evacuatie

Wat een actie deze week zeg! Ik heb de waterstanden goed in de gaten gehouden. Maandag na het werk meteen met het hart in mijn keel naar de weide. Alles was goed, het water moest nog een meter stijgen voor de pony’s er last van zouden krijgen. Dat is niet gebeurd. Het water ging dinsdag alweer zakken. En dat was nou juist het probleem.

Lees meer »

Stijgend water

Het leek even goed te gaan met de Rijn, hij daalde netjes vorig weekend, maar inmiddels een week later staat het toch wel eng hoog! Dit is de eerste keer dat ik dit zo meemaak, dus misschien is het even wennen, maar ik heb continue een browser scherm open staan met de actuele stand van de Rijn. En als ik het echt niet vertrouw slaapt ze vannacht gewoon thuis in de tuin. De waterstand is redelijk gestabiliseerd, maar morgen zet de daling pas weer in. Dan is het volgens de voorspellingen binnen drie dagen ook wel bijna een meter weer gedaald, maar toch. Zij staan nu in het enige weiland in heel Heteren dat nog niet ondergelopen is. En tuurlijk kunnen ze heel hoog gaan lopen, krijgen ze geen natte voeten bovenop de dijk en ze redden zich wel, maar ik hoop dat het water snel weer weg is! Vannacht schijnt het te zakken, keeping my fingers crossed!!

Lees meer »

So this is Christmas and what have you done

Ook hier is het tijd voor een glimp over de schouder op de drempel van 2012. Wat een jaar was het weer zeg. We begonnen met een bolle Bella die klaar stond om naar Heteren te verhuizen, maar het water stond tegen de dijk. Zo hoog dat ze moest wachten tot februari voordat ze eens over kon. Eenmaal in Heteren begon ze daar haar draai te vinden en ik vond het heerlijk om haar met haar mooie groeiende buikje veel thuis te verwennen. Heerlijk een beetje knuffelen en kroelen en het veulentje die tegen mijn handen aan schopte.

Lees meer »